Projecten in de wijk

Het Jeugdfonds gaat de wijk in met proeflessen! Kinderen en jongeren kunnen kennismaken met verschillende sport- en cultuuractiviteiten bij Cultuur@CruyffCourts, Panna Knock Out, FC Straat Play-Offs, Wereldmeiden/Wereldgozers en El Jackson Education.

Door kinderen en jongeren op te zoeken in hun eigen wijk, maken we het volgen van proeflessen dans, muziek, voetbal en andere sporten makkelijker. Doel van de lessen is plezier maken met elkaar en de kennismaking met diverse sport- en cultuuractiviteiten.

Bekijk hieronder al onze projecten in de wijk:


Lees meer

Cultuur@CruyffCourts

Met Cultuur@CruyffCourts organiseren we samen met de Johan Cruyff Foundation culturele en creatieve activiteiten op Cruyff Courts. Kinderen kunnen hier hun hart ophalen. Voetballen of vloggen, tennissen of rappen; bij Cultuur@CruyffCourts krijgen kinderen en jongeren de kans te ontdekken wat ze leuk vinden tijdens een reeks proeflessen.

Cruyff Courts zijn een veilige ontmoetingsplek waar kinderen saamhorigheid ervaren, vriendschappen sluiten, hun eigen talenten ontdekken en om leren gaan met winnen en verliezen.

Lees meer

Lees meer

FC Straat Play-offs

De FC Straat play-offs, het grootste straatvoetbal toernooi van Nederland, is een initiatief van FC Straat, de Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation. Het Jeugdfonds is trotse supporter van het project, want elk kind verdient het om mee te doen, op de veldjes of bij een club.

Meiden en jongens in de leeftijdscategorieën onder 13 en 15 kunnen meedoen met de voorrondes. De winnende teams gaan door naar regionale finales op verschillende plekken in het land.

Winnen ze deze regionale finale? Dan maken ze kans op een plek in de felbegeerde FC Straat League. Samen zorgen we ervoor dat iedereen mee kan doen!

Lees meer

Lees meer

Panna Knock Out

Panna Knock Out, een wereldwijd platform op het gebied van panna- en straatvoetbal, wordt gerund voor en door straatvoetballers. Het doel is het plezier van straatvoetbal te delen. Samen met Panna Knock Out organiseren we daarom toernooien door het hele land.

In Nederland is voormalig wereldkampioen straatvoetbal en onze ambassadeur Nasser El Jackson nauw betrokken bij Panna Knock Out en het Jeugdfonds.

Meedoen kost niets. We hopen dat kinderen het zo leuk vinden om mee te doen dat het ze motiveert daarna een club te kiezen. Deel uitmaken van een club is leuk en goed voor kinderen. Ze leren er allerlei skills waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Als er thuis geen geld is voor een club, betalen wij.

Lees meer

Lees meer

El Jackson Education

Nasser El Jackson is ambassadeur van het Jeugdfonds, freestyle voetballer en artiest. Wekelijks geeft hij kinderen en jongeren uit kansarme gezinnen cultuurlessen.

Ze krijgen 40 weken lang 2 tot 6 uur per week les. De lessen zijn een combinatie van theater, dans, muziek en voetbal. Veiligheid, vertrouwen, broederschap en het gezin zijn de kernwaarden. De lessenreeks eindigt met een grote finale: een eigen theatershow.

Lees meer

Wereldmeiden/Wereldgozers

Met Wereldmeiden/Wereldgozers (WMWG) maken jongeren met een vluchtelingachtergrond kennis met een reeks sportactiviteiten. Ze volgen 10 weken lang proeflessen van 10 verschillende sporten. Vervolgens gaan ze ‘proeven’ op de club van hun favoriete sport om uiteindelijk structureel te kunnen sporten. Dit alles gebeurt met sportbuddy’s vanuit maatschappelijke diensttijd (MDT).

Lees meer

Jeugdfonds Let's Dance

Dit jaar organiseert het Jeugdfonds Sport & Cultuur op vijf Urban Dance Grounds gratis danslessen: Jeugdfonds Let’s Dance! Onder begeleiding van de professionele docenten leren kinderen en jongeren nieuwe danspassen en -stijlen

Deze openbare danspleintjes bieden hun de ruimte samen te bewegen. Voor veel kinderen en jongeren is dansen een passie en een uitlaatklep. Maar niet ieder kind heeft de mogelijkheid om samen met vrienden te dansen op een dansschool.

Lees meer

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.