Projecten in de wijk

Jeugdfonds in de wijk

Jeugdfonds gaat de wijk in met cultuur en sport proeflessen! Kinderen en jongeren kunnen zo kennismaken met verschillende sport- en cultuuractiviteiten tijdens Cultuur@CruyffCourts, Panna Knock Out en Wereldmeiden/Wereldgozers.

Door de wijk in te gaan, kunnen kinderen gemakkelijk meedoen met de proeflessen en zo kennismaken met allerlei sporten en lessen op cultuurgebied. De nadruk ligt op plezier maken. We hopen dat kinderen zo enthousiast worden dat ze lid willen worden van een club.

Bekijk onze projecten in de wijk hieronder:


Lees meer

Cultuur@CruyffCourts

Met Cultuur@CruyffCourts organiseren we samen met de Johan Cruyff Foundation culturele en creatieve activiteiten op Cruyff Courts. Kinderen kunnen hier hun hart ophalen. Voetballen of vloggen, tennissen of rappen; tijdens Cultuur@CruyffCourts krijgen kinderen en jongeren de kans te ontdekken wat ze leuk vinden tijdens een reeks proeflessen.

Cruyff Courts zijn een veilige ontmoetingsplek waar kinderen saamhorigheid ervaren, vriendschappen sluiten, hun eigen talenten ontdekken en om leren gaan met winnen en verliezen.

Lees meer

Lees meer

Panna Knock Out

Panna Knock Out, een wereldwijd platform op het gebied van panna- en straatvoetbal, wordt gerund voor en door straatvoetballers. Het doel is het plezier van straatvoetbal te delen en kids en jongeren het plezier van straatvoetbal mee te geven. Samen met Panna Knock Out organiseren we daarom toernooien door het hele land. 

Lees meer

Lees meer

Wereldmeiden/Wereldgozers

Met Wereldmeiden/Wereldgozers (WMWG) maken jongeren met een vluchtelingachtergrond kennis met een reeks sportactiviteiten. Ze volgen 10 weken lang proeflessen van 10 verschillende sporten. Vervolgens gaan ze ‘proeven’ op de club van hun favoriete sport om uiteindelijk structureel te sporten. Dit alles gebeurt met sportbuddy’s vanuit maatschappelijke diensttijd.

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2022.