Jeugdfonds Sport & Cultuur en FC STRAAT

Jeugdfonds Sport & Cultuur en FC STRAAT

Jeugdfonds Sport & Cultuur en FC STRAAT logo

Op straat voetbal je met je vrienden en maak je nieuwe vrienden. Samen is veel leuker dan alleen! En daarom bundelen het Jeugdfonds en FC STRAAT de krachten met ‘FC STRAAT in het klein’ om kinderen en jongeren op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met sport en cultuur. 

FC Straat is de grootste online en offline voetbalclub van Nederland, opgezet door straatvoetballer en influencer Soufiane Touzani. Met zijn team Los Barrenderos organiseert hij op pleinen in wijken voetbalwedstrijden om kinderen en jongeren te laten bewegen, beter te laten voetballen, maar vooral plezier te laten maken tijdens het sporten. Jongerenwerkers organiseren samen met de jeugdfondsen in Amsterdam, Maastricht en Rotterdam straatvoetbal wedstrijden op pleintjes: ‘FC Straat in het klein’. De jongerenwerkers maar ook buurtsportcoaches worden gestimuleerd en geïnformeerd over wat ze kunnen doen om de deelnemende kinderen lid te laten worden van een club. Natuurlijk zijn Soufiane en Los Barrenderos aanwezig op meerdere dagen.

Met 1 miljoen abonnees op zijn YouTube kanaal is Soufiane een mega influencer en daarmee een inspirator voor veel kinderen. Soufiane: ‘Ik ben heel trots op de samenwerking met Jeugdfonds Sport & Cultuur, want elk kind verdient het om plezier te hebben en een hobby. Dit raakt mij ook persoonlijk heel erg, ik heb het geluk gehad dat ik op voetbal kon. Ik denk wel dat het mijn moeder wat meer rust had gegeven als ze destijds hier gebruik van kon maken. Ik zie zoveel kinderen en ouders voor wie het nog steeds niet makkelijk is om lid te worden. Er komt natuurlijk meer kijken bij een lidmaatschap. Met deze samenwerking hoop ik hen te inspireren dat het echt ok is om hulp te vragen en hulp te krijgen. Iedereen kan sporten, iedereen mag iets leuks doen en daar gaan we samen voor zorgen!’

Accepteer de marketing cookies om deze video te bekijken.

 

   

Op voetbal maar geen geld?

Wil jouw kind op voetbal maar is er thuis niet genoeg geld? Wij betalen de contributie of het lesgeld want sporten en spelen doe je niet alleen, dat doe je samen. Ga dan naar: jeugdfondssportencultur.nl/voetbal. 

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2022.