FC STRAAT Play-Offs

Jeugdfonds Sport & Cultuur en FC STRAAT Play-Offs

Jeugdfonds Sport & Cultuur en FC STRAAT logo

Op straat voetballen kinderen met vrienden en maken ze nieuwe vrienden. Samen is veel leuker dan alleen! Daarom is het Jeugdfonds partner van de FC Straat Play-Offs: het grootste straatvoetbal toernooi van Nederland. Dit toernooi wordt georganiseerd door FC Straat, de Johan Cruyff Foundation en de Richard Krajicek Foundation.

FC Straat is de grootste online en offline voetbalclub van Nederland, opgezet door influencer en straatvoetballer Soufiane Touzani. Met gratis uitdagende tips & tricks inspireren ze inmiddels bijna 60.000 jongeren om naar buiten te gaan.

Van watchtime naar playtime

Tijdens de FC Straat Play-Offs worden voor jongeren gratis straatvoetbaltoernooien georganiseerd, op de Cruyff Courts en de Krajicek Playgrounds in de wijk. Het doel? Van watchtime naar playtime: met een gemiddelde schermtijd van 3 tot 6 uur per dag onder jongeren en de groeiende beweegarmoede is de urgentie groter dan ooit. Om die reden doen we er met elkaar alles aan om zoveel mogelijk jongeren in beweging te krijgen.

Buurtsportcoaches en jongerenwerkers zijn de spin in het web. Zij zullen lokaal op Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds de FC Straat Voorrondes organiseren. De dreamteams van de lokale toernooien stromen door naar de FC Straat Play-Offs.

Na de samenwerking tussen het Jeugdfonds en FC Straat: ‘FC Straat in het klein op je plein’ zijn we blij om op deze manier de handen ineen te slaan en jongeren in beweging te brengen. Wanneer ze graag lid willen worden van een club zijn wij er om te betalen wanneer er thuis niet genoeg geld is.

Bekijk het programma van de FC Straat Voorrondes en de FC Straat Play-Offs.

Soufiane: ‘Ik ben heel trots op de samenwerking met Jeugdfonds Sport & Cultuur, want elk kind verdient het om plezier te hebben en een hobby. Ik zie zoveel kinderen en ouders voor wie het nog steeds niet makkelijk is om lid te worden. Met deze samenwerking hoop ik hen te inspireren dat het echt ok is om hulp te vragen en hulp te krijgen. Iedereen kan sporten, iedereen mag iets leuks doen en daar gaan we samen voor zorgen!’

Help jij het Jeugdfonds?

Ben je zelf professioneel betrokken bij een kind of jongere en wil je graag helpen? Meld je dan aan als intermediair voor het Jeugdfonds.

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.