Cultuur@CruyffCourts

Logo Cultuur@CruyffCourts

Waar sport en cultuur samenkomen

Samen met vrienden dansen, rappen of muziek maken. Veel kinderen en jongeren willen graag meedoen aan cultuuractiviteiten, maar krijgen hier niet altijd de kans toe. Daarom brengt Cultuur@CruyffCourts deze activiteiten naar ze toe: met gratis proeflessen georganiseerd in hun eigen wijk. Op het sportveldje of het schoolplein wordt gedanst, gezongen en gedrumd.

Cultuur@Cruyffcourts legt de verbinding tussen sport en cultuur, zodat nóg meer kinderen en jongeren zich kunnen uitleven. Zo kunnen de kinderen tijdens Cultuur@CruyffCourts naast kennis maken met verschillende cultuurlessen, afgewisseld met herkenbare sporten. Als een kind na de proeflessen lid wil worden van een club, maar er is thuis niet genoeg geld? Dan betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur de lessen. Via www.kieseenclub.nl kan hulp aangevraagd worden.

Vorige edities

Al vijf jaar op rij worden de activiteiten op de Cruyff Courts georganiseerd. Jaarlijks doen er rond de 1.500 kinderen mee aan Cultuur@CruyffCourts. Extra speciaal was de samenwerking met twee opvanglocaties voor vluchtelingen in 2023, waardoor ook deze kinderen de kans kregen om proeflessen te volgen.

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.