Jeugdfonds Let’s Dance

Samen dansen, het ritme volgen en helemaal opgaan in de muziek: dansen laat je niet alleen bewegen maar ook voelen! Voor veel kinderen en jongeren is dansen een passie en een uitlaatklep. Maar niet ieder kind heeft de mogelijkheid om samen met vrienden te dansen op een dansschool. Daarom organiseren we op vijf Urban Dance Grounds gratis danslessen: Jeugdfonds Let’s Dance! 

Door heel Nederland liggen maar liefst 23 Urban Dance Grounds: een dansvloer in de openbare ruimte met een geluidsbox, waarmee iedereen op zijn of haar favoriete muziek kan dansen. Deze pleintjes liggen in de wijk, dicht bij de kinderen en jongeren. Maar nog niet iedereen kent deze dansplek of maakt hier gebruik van. 

Met dit project willen we met name meisjes stimuleren om te dansen op de pleintjes. In Amsterdam, Breda, Groningen, Utrecht en Schiedam worden meerdere weken verschillende gratis proeflessen gegeven onder begeleiding van professionele dansdocenten.

Les in de wijk

De docenten geven les op de dansschool in de wijk, wanneer de meiden het dus leuk vinden om op les te gaan is de dansschool meteen dichtbij. Van breakdance, hiphop tot urban dance, hier kunnen kinderen nieuwe stijlen uitproberen en/of een choreografie aanleren. Iedereen is welkom! 

Petra Pluimers initiatiefnemer van de Urban Dance Grounds organiseert samen met het Jeugdfonds de activiteiten op de dansvelden.  

“Met het aanbieden van dansactiviteiten in de wijken, is er vernieuwend aanbod voor een onderbelichte doelgroep, in dit geval de meiden. Het is essentieel om hier voldoende aandacht voor te blijven hebben en ik hoop dat deze activiteiten kunnen bijdrage aan meer gelijkheid qua beweeg mogelijkheden voor iedere doelgroep!”

Zo werkt het

Iedereen onder de 18 jaar is welkom om gratis danslessen te volgen op de Urban Dance Grounds. Kijk hieronder voor de precieze locaties en het programma. 

Is er thuis even niet genoeg geld om de lessen op de club te betalen? Wij betalen het lesgeld, ga naar kieseenclub.nl.  

[PROGRAMMA VOLGT]

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.