Jaaroverzicht 2023

In 2023 vonden 86.279 kinderen en jongeren via het Jeugdfonds de weg naar de voetbalclub, dansschool, zwemles, judoles, muziekles en kickboksschool.

Armoede is in ons welvarende land een structureel en hardnekkig probleem. Volgens het CPB groeide in 2023 6,2% van de kinderen op in armoede. Dat zijn gemiddeld 2 à 3 kinderen in iedere klas.

Om deze kinderen te helpen werken we samen met zo’n 14.000 professionals (waaronder leerkrachten, schuldhulpverleners en buurtsportcoaches) die betrokken zijn bij gezinnen met geldzorgen. Zij signaleren of een gezin onze hulp kan gebruiken, gaan in gesprek en kunnen een aanvraag bij ons doen. Ook steeds meer ouders vinden zelf de weg naar onze hulp.

De wijk in

In hun eigen wijk hebben 5.884 kinderen en jongeren meegedaan met één van onze projecten. Ze hebben kennisgemaakt met cultuur via Cultuur@CruyffCourts, oefenden hun voetbal skills tijdens Panna Knock Out of probeerden verschillende sporten uit bij Wereldmeiden/Wereldgozers.

Sportkleding en dansschoenen

Ook zijn er 29.910 waardebonnen aan gezinnen verstrekt voor de benodigde spullen voor de club. Bijvoorbeeld voor een judopak, balletschoenen of de huur van een muziekinstrument.

In actie!

Velen kwamen voor het Jeugdfonds in actie en deden een donatie aan ons fonds. Dank aan alle actiestarters en donateurs voor deze mooie bijdragen waardoor we nóg meer kinderen kunnen helpen.

Activiteiten top-5

Van hiphop tot harp, van korfbal tot karate. Er zijn veel clubs om uit te kiezen. Onderstaande activiteiten werden het meest gekozen:

  1. Voetbal ⚽
  2. Zwemles diploma A 🏊
  3. Dansles 🩰
  4. Kickboksen/thaiboksen 🥊
  5. Muziekles 🎶

kinderen en jongeren werden met hulp van het Jeugdfonds lid van een club.

kinderen en jongeren deden mee met één van onze proeflessen in hun eigen wijk

waardebonnen gaven we aan gezinnen voor het kopen van schoenen of kleding.

Hoogtepunten