nieuws

23 oktober 2023

Grootste straatvoetbal van Nederland afgetrapt!

Grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland vandaag afgetrapt in Katwijk

Met ruim 300 enthousiast voetballende jongens en meiden lanceerden wij op zondag 22 oktober 2023 samen met de Cruyff Foundation, Krajicek Foundation en FC STRAAT het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland. Speciaal voor de gelegenheid was Hangaar 2 in Katwijk omgetoverd tot urban decor voor de allereerste FC STRAAT PLAY-OFFS.


Van watchtime naar playtime
Mede door een gemiddelde schermtijd van 3 tot 6 uur per dag is de beweegarmoede onder jongeren groter dan ooit. Om een oplossing te bieden tegen dat probleem heeft FC STRAAT een community opgericht met daarin verschillende FC STRAAT programma’s om zo veel mogelijk jongeren online te bereiken en in beweging te brengen. Met dit toernooi stimuleren we jongeren uit hun online belevingswereld te stappen en hen te prikkelen om naar een Cruyff Court of Krajicek Playground in de buurt te gaan om in beweging te komen. Zo dragen de jongeren zelf op een positieve wijze bij aan hun eigen welzijn.


Straatvoetballen in heel Nederland

Vanaf nu kunnen meiden en jongens in de leeftijdscategorieën U13 en U15 op de Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds in het hele land gratis meedoen met het straatvoetbaltoernooi. Ongeacht achtergrond en voetbalervaring: iedereen hoort erbij! Tijdens de voorrondes, georganiseerd door lokale sport- en jongerenorganisaties, kunnen de jongeren zich kwalificeren voor de regionale finale, oftewel de FC STRAAT PLAY-OFFS. Winnen ze die, dan veroveren zij een plek in de ultieme landelijke straatvoetbal competitie: de FC STRAAT LEAGUE.Lees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.