nieuws

31 mei 2023

Schaatser Joep Wennemars ambassadeur Jeugdfonds Sport & Cultuur 

We hebben er een nieuwe ambassadeur bij: schaatser Joep Wennemars. Als klein jongetje was Joep zelf ook altijd in beweging, hij groeide er thuis mee op. Vader Erben (ook ambassadeur) maakte Nederland al trots op EK’s, WK’s en de Olympische Spelen. “Sport hoorde erbij. Het heeft me zoveel gegeven: het gezond buiten zijn, bewegen, ergens voor strijden, maar ook het verwerken van teleurstellingen in je eentje of met je team. Daar groei je van. Dat gun ik ieder kind. Daarom wil ik me graag met volle energie inzetten voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Want wat je leert door te sporten, neem je mee in de rest van je leven.”   

Een verrijking voor je leven

De rondjes op de ijsbaan en alle trainingsuren daarnaast betaalden zich uit in een profcontract bij Team Jumbo-Visma, partner van het Jeugdfonds. “Daar ben ik heel blij mee en werk ik ook hard voor. Maar eigenlijk gaat het daar niet over. Topsport is niet voor iedereen weggelegd, en dat hoeft ook niet. Wat mij betreft zou sport in het leven van ieder kind een rol moeten spelen.  

“Geld mag nooit een belemmering zijn om lid te worden van een sportclub. Het moet voor elk kind mogelijk zijn om je talent te ontdekken. Om te ervaren wat het je kan brengen. Serieus sporten in competitieverband of gewoon lekker met je vrienden trainen. Het maakt niet uit; het draagt bij aan je leven. Het is een verrijking waar je op alle fronten iets aan hebt. Sport opent je wereld.”   

Petra Bosman, directeur van het Jeugdfonds is blij met de komst van Joep als ambassadeur: “Mooi om te zien dat Joep als jonge talentvolle sporter zich al zo maatschappelijk betrokken voelt en zich daadwerkelijk in wil zetten voor kinderen en jongeren voor wie deelname aan sport of cultuur niet vanzelfsprekend is. Juist deze groep kan een duwtje in de rug heel goed gebruiken.“

Lees het hele interview met JoepLees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.