nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere pagina

Almere | 1 juni 2021

Nieuwsbrief juni 2021

De Meet & Greet met Remy Bonjasky

Het was een super spannende dag voor de leerlingen van groep 6B van OBS Het Avontuur. Op 24 juni kwam Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere ambassadeur Remy Bonjasky namelijk bij hen langs voor een meet & greet. Deze meet & greet is onderdeel van onze Elk Kind Kan campagne, waarbij leerkrachten, gymdocenten en andere schoolmedewerkers bewust worden gemaakt van de mogelijkheden vanuit het fonds voor de leerlingen uit gezinnen die het financieel lastig hebben.

De sfeer is de klas was gezellig en druk. De kinderen waren onrustig van de spanning en konden niet wachten om Remy te ontmoeten. ’s Ochtends, voordat de kinderen naar school kwamen, wisten zij nog van niets. Het was een verrassing voor de klas, geregeld door de moeder van Isra. Vóór het rekenen kregen de kinderen te horen dat de enige echte Remy Bonjasky over een uur hún klas zou bezoeken. Super spannend natuurlijk, dus van dat rekenen is niks meer terecht gekomen.

Stiekem vonden de kinderen het wel een beetje spannend dat er een echte bekende Nederlander naar hun school kwam. Gelukkig was daar tijdens de meet & greet niks meer van te merken! De kinderen hebben Remy het hemd van het lijf gevraagd. Een echte kickboksclinic kon natuurlijk ook niet ontbreken. Remy heeft de kinderen een aantal basisstoten geleerd en ze hebben samen even geoefend. Remy heeft alle kinderen uitgenodigd om met de ouders een proefles te komen volgen in zijn sportschool.

Wij vonden de meet & greet zeker geslaagd! De kinderen hebben het ontzettend naar hun zin gehad en hebben echt een unieke ervaring meegemaakt. Wij willen Remy van harte bedanken voor zijn enthousiasme.

PS. Ons Almere was ook aanwezig bij de meet & greet en heeft een ontzettend leuke aftermovie gemaakt. Deze gaat vrijdag 2 juli om 15:00 uur in première op YouTube en is te bekijken via deze link.

 

 

 

 

 

 

Nieuwe spelregels

Het bestuur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere is verheugd om u te vertellen dat de spelregels voor het doen van een aanvraag zijn aangepast.

Van diverse sport- en cultuuraanbieders hebben wij verzoeken gekregen om aandacht te besteden aan de vergoedingen die sinds 2017 niet meer zijn aangepast. Met de gemeente zijn wij overeengekomen om de aanpassing per 1 april 2021 voor Sport & Cultuur in te laten gaan. Voor zwemmen is de verhoging van een aanvraag per 1 januari 2021 ingegaan. Ook is het nu mogelijk om je A, B of C diploma te behalen.

U kunt de nieuwe spelregels vinden op onze website of via deze link.

 

 

 

 

 

 

 

Doe een aanvraag voor een zomerkamp!

Na een jaar van beperkingen is er eindelijk steeds meer mogelijk! Wij zijn verheugd dat de zomerkampen in Almere dit jaar wel door kunnen gaan. In de omgeving van Almere is er veel keuze uit leuke vakantiekampen en zomerkampen voor kinderen: denk aan een judokamp, een sportkamp, een voetbalkamp, een hockeykamp of een musicalkamp. Voor ieder kind zit er wel iets leuks bij! Wil een kind graag meedoen aan zo’n zomerkamp, maar is daar thuis niet genoeg geld voor? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Het is nu mogelijk om een aanvraag te doen door de intermediair en aanbieder voor deelname aan een zomerkamp. Om een aanvraag te doen voor deelname aan een zomerkamp, kun je contact opnemen met de intermediair en/of aanbieder van het zomerkamp. Zo zorgen we er samen voor dat ieder kind ook mee kan doen aan zomerkampen!

Ben jij aanbieder van een zomerkamp? Schroom dan niet en doe een aanvraag bij ons! Zo kunnen we er samen voor zorgen dat alle kinderen in Almere mee kunnen doen. Heb je nog vragen? Neem dan even contact met ons op, we beantwoorden ze graag.

Doe een aanvraag voor 2- tot 4-jarigen of kinderen met een beperking!

Wij hebben goed nieuws! De spelregels zijn aangepast. Het is nu ook mogelijk om een aanvraag te doen voor 2- tot 4-jarigen. Bij de vorige spelregels mocht het kind bij aanvang niet jonger zijn dan 4 jaar. Dit is nu aangepast, zodat wij voor nog meer kinderen de contributie of het lesgeld kunnen betalen. Aan de aanbieders de vraag om hun aanbod te veranderen in het Jeugdfonds Sport & Cultuur systeem, zodat er een ruime keuze is om een aanvraag te doen.

De nieuwe spelregels maken het ook mogelijk om een aanvraag te doen voor mensen met een beperking. Wij vergoeden alles wat nodig is om aan een sport of cultuuractiviteit mee te kunnen doen.

Wij zijn ontzettend blij met de nieuwe spelregels. Door de nieuwe spelregels kunnen we nog meer kinderen laten sporten en aan cultuur laten doen. Je kunt nu alvast een aanvraag doen voor volgend schooljaar. Doe dit dan ook zeker: samen zorgen we ervoor dat elk kind in Almere kan sporten en aan cultuur kan deelnemen!

 

 

 

 

 

 

De Sportspullenbank Almere

Om te sporten, heb je meestal sportspullen nodig. Dat kan sportkleding zijn, zoals een judopak of voetbalschoenen, of sportmateriaal, zoals een hockeystick of inline-skates. Niet iedereen kan deze spullen kopen, bijvoorbeeld omdat er thuis te weinig geld is. De Sportspullenbank Almere, gevestigd bij Focus4Care, Hildokropstraat 8A Almere, Tussen de Vaarten, helpt je daarbij.

De Sportspullenbank geeft sportkleding en -materialen een tweede leven. Wij vinden dat iedereen moet kunnen sporten, ook bij gebrek aan sportspullen. De Sportspullenbank zamelt tweedehands sportkleding en -materialen in en stelt deze beschikbaar aan mensen die te weinig geld hebben om zelf spullen te kopen. Door bestaande en beschikbare spullen op deze manier te hergebruiken, dragen we bovendien bij aan een duurzamere economie.

Je kunt zelf ook een bijdrage doen, bijvoorbeeld door sportspullen te doneren of in te zamelen voor de Sportspullenbank. Je vindt hier meer informatie.

De Meet & Greet met Sharon Doorson

Vorige maand was het eindelijk zo ver: de meet & greet met ambassadeur Sharon Doorson! Wij gingen samen met Sharon langs bij het Buitenhout College, de grote winnaars van de Meet & Greet. Deze Meet & Greet is onderdeel van onze Elk Kind Kan campagne van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere, waarbij leerkrachten, gymdocenten en andere schoolmedewerkers bewust worden gemaakt van de mogelijkheden vanuit het fonds voor de leerlingen uit gezinnen die het financieel lastig hebben.

We begonnen de meet & greet met een voorstelrondje van alle leerlingen. Sharon was namelijk erg benieuwd wat de leerlingen met muziek hadden. Ook Sharon heeft zich natuurlijk even voorgesteld. Ze heeft verteld over hoe ze is begonnen met zingen en over haar deelname aan Popstars, The Voice of Holland en Expeditie Robinson. Daarnaast heeft ze een aantal persoonlijke verhalen gedeeld. Wisten jullie dat Sharon nog steeds zenuwachtig wordt als ze moet optreden?

Daarna was er alle ruimte voor de leerlingen om vragen te stellen aan Sharon. De leerlingen hadden ontzettend leuke vragen bedacht. Sharon heeft verteld over haar allergrootste blunder, met wie ze nog graag een liedje zou schrijven, hoe ze het vond om mee te doen aan Dance Dance Dance en nog veel meer.

Natuurlijk is er ook even gezongen. Sharon heeft een stukje gezongen van Halo van Beyoncé. Wij waren echt onder de indruk!

We vonden het echt een feestje en een geslaagde meet & greet. Bedankt Sharon!Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.