Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, zwemles, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus.

Voor ouders

Wat moet je doen?

Stap 1. Je kunt zelf geen aanvraag doen. Vraag aan de juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, medewerker sociaal wijkteam of hij/zij een aanvraag voor je kan doen. Degene die de aanvraag doet, noemen we ‘de intermediair’;

Stap 2. De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;

Stap 3. De intermediair hoort meestal binnen drie weken of de aanvraag goedgekeurd is en laat je dat weten;

Stap 4: Je kunt je kind nu aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil;

Stap 5: Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Volg ons op

Contactgegevens

Coördinator(en): Yvonne Wolff en Lindy Heijmering
E-mailadres: coordinator.almere@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: Backoffice 06-20074161 Helpdesk: Team Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere
Aanwezig: Ma-di-wo-do-vr 09:00 - 17:00uur (Backoffice)

Adres: Haagbeukweg 157 1318MA Almere
Donaties op: NL66RABO0113880650
KvK nummer: 39095840
RSIN nummer: 817322656


Ben je al intermediair?

Log in Aanmelden

Spelregels

Download hier de spelregels

Download

Nieuws

Verhalen

Ambassadeurs

Partners

De gemeente Almere maakt het mogelijk dat wij alle kinderen in Almere kunnen laten meedoen!

Almere Deze Week

KLEURinCULTUUR organiseert kunst en cultuur workshops voor kinderen van 4 tot en met 14 jaar in Almere. Maskers maken, streetdance, mondkapjes maken, muziekles en zelfs kinder yoga. Allerlei verschillende kleurrijke activiteiten voor Almeerse kinderen door verschillende wijken van de stad!

KLEURinCULTUUR biedt doormiddel van de gele Kunstbus, Artlabs en verschillende projecten kinderen de mogelijkheid om hun artistieke talenten te ontdekken en door te ontwikkelen.

Anita Riemersma is fotograaf en gespecialiseerd in sportfotografie en lichamelijke opvoeding. Het is haar passie om plezier in bewegen vast te leggen in aansprekende foto’s. Daarnaast geeft Anita diverse workshops fotografie.

“Sport is niet alleen erg leuk om te doen, maar ook heel belangrijk voor de motorische, sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen. Daarom moet elk kind kunnen sporten! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt dit mogelijk en dat ondersteun ik van harte. Keep up the good work!”

Als ik later groot ben helpt kinderen om hen een stapje dichterbij hun dromen te helpen. Zo ook om te sporten!
Dit hebben doen ze met hulp van heel veel organisaties. Al ruim 3000 kinderen duizend hebben ze gesproken en verder kunnen helpen!
Als ik later groot ben is gericht op kinderen van 0 t/m 12 jaar.

Ben jij opzoek naar hockey materialen? Dan ben je bij ons bij het goede adres! The Hockey Centre NL is te vinden in “the centre” van het land; Almere, waar we dé hockeyspecialist van Flevoland zijn.

Elk personeelslid van The Hockey Centre heeft een passie voor sport en affiniteit met hockey. Bij The Hockey Centre werken sporters die zelf nog spelen, coachen, training geven, ervaring hebben met het organiseren van sportevenementen en plezier hebben in het op maat helpen van de Hockey Centre Member! Passie voor sport, en met name hockey, brengen wij op verschillende manieren over.  We geven graag tips om jou verder te brengen in jouw sport!

Verder hebben wij naar hockey materialen ook kleding wat gezicht is voor elke sport. En verkopen wij ook zaalschoenen.

The Hockey Centre NL is makkelijk bereikbaar, je kunt altijd gratis parkeren, we geven service op maat en een kopje thee of koffie hoort er bij ons natuurlijk gewoon bij!

 

PrizDanz Studio is een vernieuwende dansschool gevestigd in de eilandenbuurt in Almere-Buiten. Met een breed en divers lesaanbod, zijn er zowel voor de beginnende danser als voor de professional uitdagende danslessen te volgen. Met een topteam van dansdocenten staat sfeer en kwaliteit bij ons voorop! Meld je aan en dans met ons mee!

SenS is een full service online marketingbureau in Almere. Graag stellen zij zich voor: “Wij als Almeers online marketingbureau vinden het belangrijk om constant wat terug te doen voor de maatschappij. En al helemaal als dit lokaal gericht is op kinderen, dit is namelijk de toekomst van onze stad waar we al jaar en dag gehuisvest zijn. Sport en cultuur is zeer belangrijk voor de samenleving en moet voor iedereen mogelijk zijn! Vandaar dat wij hier graag ons steentje aan bijdragen.”

Bestuur

Ingrid van Gelder (Voorzitter), Judith Bouman (Penningmeester), Ben van Assum (Secretaris), Barry Scholten (Bestuurslid), Bas van Klompenburg (Bestuurslid), Angela van Kuilenburg (Bestuurslid), Melissa Renken (Bestuurslid)

Downloads

Hieronder vindt je diverse informatie over het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere.

Meest gestelde vragen Spelregels voor crediteuren Cijfers Jeugdfonds Sport & Cultuur 2018

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2022.