Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere

Wij zorgen ervoor – binnen onze financiële mogelijkheden – dat kinderen die graag willen sporten of cultuur willen doen, lid kunnen worden van een sportvereniging of cultuurinstelling als hier vanuit thuis onvoldoende financiële middelen zijn. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere betaalt de contributie en eventuele attributen* (punt 12) tot een maximaal bedrag van € 225,- per jaar voor sport of € 425,- per jaar voor cultuuractiviteiten. Of er kan via het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere een vergoeding van 550,- worden aangevraagd voor het volgen van zwemlessen voor het behalen van zwemdiploma A.

 

Spelregels

Download hier de spelregels voor sport:

Download

Download hier de spelregels voor cultuur:

Download
Volg Jeugdfonds Sport Almere op
Volg Jeugdfonds Cultuur Almere op

Contactgegevens

Coördinator(en): Josta Visser
Helpdesk: almere@jeugdfondssportencultuur.nl
Aanwezig: Dagelijks van 9.00 tot 17.00 is onze backoffice bereikbaar voor vragen.
Telefoon: 06 20074161
Adres: Pierre de Coubertinlaan 7, 1362 LA Almere
Donaties op: NL66RABO0113880650
KvK nummer: 39095840
RSIN nummer: 817322656

Coördinator(en): Josta Visser
Helpdesk: almere@jeugdfondssportencultuur.nl
Aanwezig: Dagelijks van 9.00 tot 17.00 is onze backoffice bereikbaar voor vragen.
Telefoon: 06 20074161
Adres: Pierre de Coubertinlaan 7, 1362 LA Almere
Donaties op: NL66RABO0113880650
KvK nummer: 39095840
RSIN nummer: 817322656

Bent u al intermediair?

Log in


Kom in actie voor Almere!

Naar het Actieplatform

Nieuws

Partners

Bestuur

Sabina Kok (Voorzitter), Rudi van Barneveld (Penningmeester en secretaris), Ingrid van Gelder (Sport), Jim van der Wardt (Relatiemanager )

Downloads

Hieronder vindt je diverse informatie over het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere.

Meest gestelde vragen Spelregels voor crediteuren Cijfers Jeugdfonds Sport & Cultuur 2018 Ouderkaart Spelregels Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere

Wat moet je doen?

Stap 1: Vraag aan de juf of meester van je kind, de buurtsportcoach, de schuldhulpverlener of bij het wijkteam of ze je willen helpen om een aanvraag te doen. Dit doen zij samen met jou, op de computer. Als de aanvraag naar het fonds is gemaild, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten of op les.

Stap 2: De juf of meester, de buurtsportcoach, schuldhulpverlener of het wijkteam vertelt je meestal binnen een week of het Jeugdfonds de lessen betaalt.

Stap 3: Betaalt het fonds? Meld je kind dan aan bij de sportclub of de instelling, bijvoorbeeld de muziek – of dansschool, waar je kind naar toe wil. Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de club of lesgever.

De spelregels zijn in elke gemeente een beetje anders.

Ik help een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen. Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator.

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur

kinderen groeit op in armoede

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te sporten

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen...