Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, zwemles, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus. Dit doen wij voor kinderen en jongeren die in Almere wonen en tussen de 2 en 18 jaar zijn. Meer informatie? Bekijk onze spelregels!

Voor ouders

Wat moet je doen?

Stap 1. Je kunt zelf geen aanvraag doen. Vraag aan de juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, medewerker sociaal wijkteam of hij/zij een aanvraag voor je kan doen. Degene die de aanvraag doet, noemen we ‘de intermediair’;

Stap 2. De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;

Stap 3. De intermediair hoort meestal binnen drie weken of de aanvraag goedgekeurd is en laat je dat weten;

Stap 4: Je kunt je kind nu aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil;

Stap 5: Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Volg ons op

Contactgegevens

Coördinator(en): Yvonne Wolff en Lindy Heijmering
E-mailadres: coordinator.almere@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: Backoffice 06-20074161 Helpdesk: Team Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere
Aanwezig: Ma-di-wo-do-vr 09:00 - 12:30uur (Backoffice)

Adres: Haagbeukweg 157 1318MA Almere
Donaties op: NL66RABO0113880650
KvK nummer: 39095840
RSIN nummer: 817322656


Ben je al intermediair?

Log in Aanmelden

Spelregels

Download hier de spelregels

Download

Nieuws

Verhalen

Ambassadeurs

Partners

De gemeente Almere maakt het mogelijk dat wij alle kinderen in Almere kunnen laten meedoen!

Rodi Media Midden Nederland B.V. is uitgever van de krant Almere DEZE WEEK en het businessmagazine Almere Zaken. Via onze bladen bereikt u direct uw doelgroep en is de boodschap direct onder de aandacht van uw klanten. 

We zitten bovenop het nieuws!  Onze bladen zijn het ideale platform om je boodschap over te brengen.

Kleur in Cultuur organiseert kunst en cultuur workshops voor kinderen van 4 tot en met 14 jaar in Almere. Maskers maken, streetdance, mondkapjes maken, muziekles en zelfs kinderyoga. Allerlei verschillende kleurrijke activiteiten voor Almeerse kinderen door verschillende wijken van de stad!

Kleur in Cultuur biedt doormiddel van de gele Kunstbus, Artlabs en verschillende projecten kinderen de mogelijkheid om hun artistieke talenten te ontdekken en door te ontwikkelen.

Anita Riemersma is fotograaf en gespecialiseerd in sportfotografie en lichamelijke opvoeding. Het is haar passie om plezier in bewegen vast te leggen in aansprekende foto’s. Daarnaast geeft Anita diverse workshops fotografie.

“Sport is niet alleen erg leuk om te doen, maar ook heel belangrijk voor de motorische, sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen. Daarom moet elk kind kunnen sporten! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt dit mogelijk en dat ondersteun ik van harte. Keep up the good work!”

Als ik later groot ben helpt kinderen om hen een stapje dichterbij hun dromen te helpen. Zo ook om te sporten!
Dit hebben doen ze met hulp van heel veel organisaties. Al ruim 3000 kinderen duizend hebben ze gesproken en verder kunnen helpen!
Als ik later groot ben is gericht op kinderen van 0 t/m 12 jaar.

Ben jij opzoek naar hockey materialen? Dan ben je bij ons bij het goede adres! The Hockey Centre NL is te vinden in “the centre” van het land; Almere, waar we dé hockeyspecialist van Flevoland zijn.

Elk personeelslid van The Hockey Centre heeft een passie voor sport en affiniteit met hockey. Bij The Hockey Centre werken sporters die zelf nog spelen, coachen, training geven, ervaring hebben met het organiseren van sportevenementen en plezier hebben in het op maat helpen van de Hockey Centre Member! Passie voor sport, en met name hockey, brengen wij op verschillende manieren over.  We geven graag tips om jou verder te brengen in jouw sport!

Verder hebben wij naar hockey materialen ook kleding wat gezicht is voor elke sport. En verkopen wij ook zaalschoenen.

The Hockey Centre NL is makkelijk bereikbaar, je kunt altijd gratis parkeren, we geven service op maat en een kopje thee of koffie hoort er bij ons natuurlijk gewoon bij!

 

PrizDanz Studio is een vernieuwende dansschool gevestigd in de eilandenbuurt in Almere-Buiten. Met een breed en divers lesaanbod, zijn er zowel voor de beginnende danser als voor de professional uitdagende danslessen te volgen. Met een topteam van dansdocenten staat sfeer en kwaliteit bij ons voorop! Meld je aan en dans met ons mee!

SenS is een full service online marketingbureau in Almere. Graag stellen zij zich voor: “Wij als Almeers online marketingbureau vinden het belangrijk om constant wat terug te doen voor de maatschappij. En al helemaal als dit lokaal gericht is op kinderen, dit is namelijk de toekomst van onze stad waar we al jaar en dag gehuisvest zijn. Sport en cultuur is zeer belangrijk voor de samenleving en moet voor iedereen mogelijk zijn! Vandaar dat wij hier graag ons steentje aan bijdragen.”

Ben jij op zoek naar sportkleding of vechtuitrusting? Dan ben je bij FORZA bij het juiste adres. Graag stellen zij zich voor: Wanneer je spreekt over doorzettingsvermogen, vooruitgang en motivatie, dan zeg je FORZA. Sinds 2017 draaide het sportmerk helemaal om vechtuitrusting. Maar het is veel meer dan dat. FORZA is in de loop der jaren geëvolueerd tot een van de meest innovatieve, populaire en uitgebreide actieve lifestyle-merk in Nederland en breidt snel uit. Het sportmerk staat voor een ervaring, zowel binnen als buiten de sportschool. Een merk waarin professionele materialen en naadloze afwerkingen hand in hand gaan met een inspirerend ontwerp. Naast de allesomvattende sportkleding en fitnesskleding heeft Forza een uitgebreide collectie sportuitrusting, sporttassen en andere accessoires om zijn klanten een onvergetelijke sportervaring te bieden. Wees nieuwsgierig, wees actief, denk anders.

Het CKV Almere is de grootste aanbieder in Almere voor muzieklessen, cursussen theater en beeldende kunst. Je kunt al vanaf baby-, peuter- of kleuterleeftijd op muziekles. Voor de oudere kinderen of jongeren zijn er theatercursussen, het kinder- en het jeugdatelier en tal van muziekcursussen van pop tot klassiek.

Het CKV Almere is er voor alle Almeerders, en daarom zijn we trots op onze samenwerking met het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Bestuur

Ingrid van Gelder (Voorzitter), Judith Bouman (Penningmeester), Ben van Assum (Secretaris), Barry Scholten (Bestuurslid), Bas van Klompenburg (Bestuurslid), Angela van Kuilenburg (Bestuurslid), Melissa Renken (Bestuurslid)

Downloads

Hieronder vindt je diverse informatie over het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere.

Presentatie voor intermediairs Spelregels voor aanbieders (crediteuren) Presentatie voor aanbieders Jaarverslag 2022

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2022.