Sport

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere pagina

Almere | 19 september 2022

Sport

Nik Smit: ‘Sport is voor mij een uitlaatklep, en cultuur een oplaadstation’

Nik Smit is directeur Almere City Marketing. ACM heeft een duidelijke missie: de populariteit van Almere vergroten. Als plek om te wonen en te recreëren. Dit doen we altijd samen – met gemeente, ondernemers, instellingen en bewoners. Wij ondersteunen sport- en cultuurevenementen in Almere ter promotie van de stad, ten gunste van haar inwoners.

We zien graag dat de kinderen en jongeren in Almere al vroeg in aanraking komen met sport en cultuur. Beiden zijn essentieel voor hun ontwikkeling, daar ben ik van overtuigd. Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt dit bereikbaar te maken voor iedereen, ook de kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is om naar voorstellingen te gaan of bijvoorbeeld muziek, theater of dansles te volgen.

Wat betekent sport en cultuur voor jou?

Sport is voor mij een uitlaatklep, en cultuur een oplaadstation. Met een team keihard je best doen is ontspannend, en een avond theater of een mooie muziekvoorstelling kan ik dagen van nagenieten. Daarnaast is sport en cultuur beiden een manier om je als kind naast school te ontwikkelen met andere kinderen om je heen.

Doe allemaal mee met de Nationale Sportweek!

Omdat het deze week de NOC*NSF Nationale Sportweek is, denk ik dat dit de kans is voor Almeerse kinderen een kijkje te nemen bij de vele sport- en cultuuraanbieders die de stad rijk is. Er worden veel activiteiten georganiseerd om kennis te maken en het zelf te ervaren.

En wat is er mooier dan dat wij deze kinderen later terug gaan zien bij onze eigen evenementen als Almere City Run en Challenge Almere-Amsterdam, als acteur bij Bonte Hond of als musicus bij het AJSO!

Als ambassadeur van Almere draag ik het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere een warm hart toe om meer bekendheid te geven aan dit fonds zodat alle kinderen kunnen starten met sport, dans of muziek.

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.