Elk Kind Kan

Zo zorg jij dat elk kind op een club kan

Gifje Elk Kind Kan!

Jammer genoeg kan niet elk kind aan voetbal, judo, dans of muziek doen. Dat willen we veranderen. Zodat elk kind kan leren winnen en verliezen, bewegen, vriendjes maken en zelfvertrouwen krijgt! Hoe doen we dat? In elke klas zitten 2 à 3 kinderen bij wie thuis geen geld is voor een club. Ook in de jouwe. Vaak verbergen kinderen dat. Maar er zijn 10 mogelijke signalen. Je vindt ze in een handige pdf: de Welk Kind kan Scan. Die is gratis voor jou beschikbaar!

Kom op voor jouw klas!

Zie jij kinderen op school bij wie er thuis te weinig geld is om contributie of lesgeld te betalen? Misschien maak je je zorgen. Je kunt iets doen: word intermediair, de verbindende schakel tussen het kind en Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan als leerkracht en ook als IB’er. Als intermediair doe je eenvoudig online een aanvraag. Turnen of toneel, ballet of boksen; dat maakt niet uit. Na goedkeuring van je aanvraag maken we de contributie of het lesgeld direct over aan de sportclub of cultuuraanbieder. Een kind kan binnen drie weken al op z’n nieuwe clubje zitten! Een aanvraag doen kan op elk moment in het jaar, je hoeft niet te wachten tot het nieuwe seizoen!

Meld je aan en help een kind

Eerst nog wat meer informatie nodig? Download dan de Elk Kind Kan Handleiding of de Welk Kind Kan Scan.Zo goed is sporten!

Emily (10): “Ik kan voor mezelf opkomen, want je moet best sterk zijn voor ijshockey. Het maakt me niet uit of we winnen of verliezen. Dat hoort er gewoon bij.” Zo is het: van sporten krijgen kinderen méér dan sterke spieren en botten en een betere conditie. Sporten helpt ze ook omgaan met stress en angst. Het verlaagt het risico op depressieve klachten en vergroot hun zelfvertrouwen. En dat is nu misschien wel nóg belangrijker dan anders.

Zo belangrijk is cultuur

Ilse (8): “Op de muziekschool mag ik uitproberen welk instrument ik leuk vind. Het is leuk om samen muziek te maken.” Dát is wat cultuur doet: samen spelen en samen creatief zijn. Door cultuur krijgen kinderen een open, onderzoekende houding. Meer creativiteit, meer zelfvertrouwen en een beter probleemoplossend vermogen.

Kortom: kinderen die aan sport of culturele activiteiten doen, zitten lekkerder in hun vel. Daarnaast verbeteren hun leerprestaties. Jij merkt ook als leerkracht het verschil!

Dit betekent Elk Kind Kan!

Wij vinden – net als jij – dat élk kind de kans moet krijgen bij een sportclub te gaan of aan een culturele activiteit mee te doen. Zodat elk kind kan leren dansen. Elk kind kan leren turnen. Elk kind kan leren optreden, scoren, samenwerken en volhouden. Lees de verhalen van onderwijscollega’s Maaike, Bernd, Janneke, Bonny en Sanne.

 

Fonds in jouw buurt

Wij hebben een landelijk netwerk van lokale fondsen. Dat betekent dat je altijd een aanspreekpunt in de buurt hebt. Een fonds dat de omgeving goed kent en op de hoogte is. En dat werkt fijn!

Contact


Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2022.