nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere pagina

Almere | 1 februari 2021

Nieuwsbrief februari 2021

Inzamelingsactie was een succes!

Ondanks de corona maatregelen is de inzamelingsactie toch een succes geworden. Jeugdfonds Sport & Cultuur heeft twee karren vol materialen opgehaald bij het Echnaton. Donoren hebben materialen rechtstreeks naar Focus4Care kunnen brengen. Er gebeurde veel in korte tijd. Ondanks dat de locatie van Focus4Care, het buurtcentrum Cobra, dicht moet zijn er materialen uitgezocht om deze te kunnen gaan uitdelen aan de Jeugdfonds kinderen. Dit is tot op heden nog niet gebeurt. Zodra wij dit gaan doen laten wij dit weten. Denk je misschien: ‘Ik wil ook meedoen aan deze actie’. Dat is nog mogelijk. Neem contact op met Kim Tetteroo met het nummer 06-45574303 of mail naar yvonne.almere@jeugdfondssportencultuur.nl.

Namens Jeugdfonds Sport & Cultuur bedanken wij iedereen voor het uitzetten van het bericht, voor het inzamelen van spullen en ook voor het enthousiasme voor dit belangrijke doel. Door jullie is onze actie een succes geworden!

 

 

 

 

 

 

 

Intermediairs

Zoals iedereen weet zijn de sport- zwemlocaties niet open om als kind deel te kunnen nemen aan de Jeugdfonds Sport & Cultuur activiteiten. Wat wel kan is het volgen van cultuurlessen. Deze lessen worden 1 op 1 gegeven (danslessen uitgezonderd).

Natuurlijk lopen we achter in aantallen, net als in 2020 met ons doel om het aantal kinderen te enthousiasmeren om aan één van de aangeboden lessen mee te kunnen doen. Alle organisaties staan klaar zodra het mag en kan om de kinderen te ontvangen. We kunnen niet wachten om de kinderen die jullie tegenkomen in te schrijven.

Er is nu wel extra tijd om te luisteren naar de ideeën die er bij jullie als intermediaire leven om op te pakken en nog meer kinderen te gaan bereiken dan afgelopen jaren. De drempel om je aan te melden is nog steeds hoog en dat zouden wij graag willen verbeteren. Daarom willen wij met u digitaal in gesprek om de ideeën te delen met elkaar. Via teams zullen vanuit alle aangesloten organisaties uitnodigingen volgen, waarbij wij hopen dat u wilt aansluiten. Heeft u geen uitnodiging ontvangen en wilt u ook meepraten? Neem dan contact op met de coördinator yvonne.almere@jeugdfondssportencultuur.nl
Wij hopen samen met u snel weer tot het normale werken en fysieke ontmoetingen te mogen komen.

Janneke Dronkers: ‘Entreekaartje tot een normaal leven’

Basisschool directeur Janneke Dronkers weet hoe belangrijk het is dat kinderen bewegen. Vanwege de corona crisis wordt dat flink beperkt. Kinderen kunnen niet meer naar voetbal of streetdance. Ook de activiteiten op school zijn beperkt. Hoe ga je daar als school mee om? Lees het hele verhaal van Janneke hier.

Reminder voor de intermediairs

Een reminder voor de intermediairs. Controleren jullie al of het kind wel deelneemt aan de door hen gekozen Sport of Cultuuractiviteit? Er zijn veel kinderen waarvan de aanvraag is goedgekeurd, maar het kind heeft zich nog niet gemeld bij de aanbieder. Dit is jammer! Onderneem alsjeblieft actie en vraag na bij de kinderen of zij al deelnemen aan de door hen zelf gekozen Sport of Cultuuractiviteiten.

Download de Toolkit

Voor intermediairs is er een speciale Toolkit gemaakt. Intermediairs kunnen deze Toolkit downloaden. Hier vind je handig informatiemateriaal en teksten die je kan gebruiken voor je website en nieuwsbrief, ook staat hier informatie waar jij misschien nog niet vanaf wist of ken jij misschien iemand die geïnteresseerd is om intermediair te worden. Jij kan deze persoon helpen met de informatie uit deze Toolkit. Download de Toolkit hier: Toolkit IntermediairsLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.