Voor intermediairs

Zie jij verstopte armoede?

Voetbal Jeugdfonds Sport & Cultuur

Je komt ze vast tegen tijdens je werk: kinderen die niet op voetballen, muziekles, turnen, streetdance, judo of theaterles kunnen omdat hun ouders de contributie of lesgeld niet kunnen betalen. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden.

Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen voor deze kinderen en jongeren de contributie of het lesgeld en eventueel de benodigde attributen.

Ben jij de verbindende schakel?

Ben jij leerkracht, jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, vrijwilliger bij de Stichting Leergeld, maatschappelijk werker of op een andere manier professioneel betrokken bij de opvoeding of verzorging van een kind? Word intermediair! Als intermediair ben je de verbindende schakel die ervoor zorgt dat alle kinderen dezelfde kansen krijgen door simpel en snel online een aanvraag bij ons in te dienen. En of kinderen willen voetballen, viool spelen, kiezen voor hockey of hiphop, maakt niet uit. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de contributie of het lesgeld direct aan de club of culturele instelling overgemaakt.


Let op!
 Ouders/verzorgers, sportverenigingen en cultuuraanbieders kunnen geen intermediair worden. Ouders kunnen hier alvast de ouderkaart downloaden en invullen zodat jij alle gegevens bij  de hand hebt als je een aanvraag doet.

Intermediair worden?

Dat kan als je:

  • Professioneel betrokken bent bij het kind en het kind gedurende de looptijd van de aanvraag kan volgen;
  • Je het kind/gezin kent en op de hoogte bent van de (financiële) thuissituatie.

Download ook de handige Toolkit Intermediairs met informatiemateriaal en teksten voor je website en nieuwsbrief en lees Verhalen van andere intermediairs.

Meer weten? Neem contact op met de coördinator van het fonds bij jou in de buurt.


Inloggen Aanmelden

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur

kinderen groeit op in armoede

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te sporten

kinderen en jongeren in 2018 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen...