nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere pagina

Almere | 1 april 2021

Nieuwsbrief april 2021

Ben jij de verbindende schakel?

Je komt ze vast tegen tijdens je werk: kinderen die niet op voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo of theaterles kunnen, omdat hun ouders de contributie of het lesgeld niet kunnen betalen. Wij zijn er voor ouders die langdurig weinig inkomen hebben, maar ook voor zzp’ers met weinig opdrachten of gezinnen die als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebben. Jij weet als geen ander dat het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. Ze maken nieuwe vrienden, doen vaardigheden op, hebben plezier en meer zelfvertrouwen. Gelukkig kunnen wij helpen. Wij betalen voor deze kinderen en jongeren de contributie of het lesgeld en eventueel de benodigdheden zoals voetbalkleding of dansschoenen.

Ben jij leerkracht, jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, vrijwilliger bij Stichting Leergeld, maatschappelijk werker of op een andere manier professioneel betrokken bij de opvoeding of verzorging van een kind? Word intermediair! Als intermediair ben je de verbindende schakel die ervoor zorgt dat alle kinderen dezelfde kansen krijgen door simpel en snel online een aanvraag bij ons in te dienen.

Wil je meer informatie? Via deze link kun je een toolkit downloaden met informatiemateriaal. Je kunt ook contact opnemen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere via deze link.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ambassadeurs Sharon Doorson & Remy Bonjasky

Sinds kort zijn Sharon Doorson & Remy Bonjasky ambassadeurs van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere. Hier zijn wij ontzettend blij mee! In twee korte interviews lichten Sharon en Remy toe waarom zij het belangrijk vinden om ambassadeur van het Jeugdfonds te zijn. Lees het interview met Sharon Doorson via deze link en het interview met Remy Bonjasky via deze link.

Sharon Doorson: “Ik vind het heel belangrijk dat kinderen gelijke kansen hebben en dat iedereen zijn talenten kan ontwikkelen.”

Remy Bonjasky: “Ik doe het voor de kinderen die het even wat minder hebben. Ik wil kinderen die het niet zo breed hebben, helpen bij hun zoektocht naar zichzelf.”

Winactie: Win een Meet & Greet!

Hoe cool zou dat zijn: een Meet & Greet met Sharon Doorson of Remy Bonjasky voor jouw klas? Misschien wel live bij jou op school … Doe mee aan de winactie! Misschien win jij wel een prachtige zangles of een vette kickboksdemonstratie.

Sharon Doorson en Remy Bonjasky zijn ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur en trakteren jullie graag op een leuke zangles of een kickboksdemonstratie. Doe jij ook mee aan de winactie voor je klas? Opgeven kan heel eenvoudig via deze link. Wie weet sta jij binnenkort samen met jouw klas te zingen met Sharon Doorson of te kickboksen met Remy Bonjasky. Hoe vet is dat!

Zo zorg jij dat elk kind op een clubje kan

Helaas kan niet elk kind aan voetbal, judo, dans of muziek doen. Dat willen we veranderen. Zodat elk kind kan leren winnen en verliezen, bewegen, vriendjes maken en zelfvertrouwen krijgt.

In elke klas zitten 2 à 3 kinderen bij wie thuis geen geld is voor een clubje. Ook in jouw klas. Vaak verbergen kinderen dat. Maar er zijn 10 mogelijke signalen. Je vindt ze alle 10 in een handige pdf: de Welk Kind Kan Scan. Die is gratis voor jou beschikbaar via deze link.

 

 

 

 

 

Sport- en cultuurmaterialen inleveren

Ben jij aanbieder van sport of cultuur en heb jij nog materialen over? Lever je overige sport- en cultuurmaterialen nu in bij Focus4Care.

Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie voor de kinderen die graag willen sporten en willen deelnemen aan cultuur en daarvoor in aanmerking komen bij ons. Voor veel sport- en cultuuractiviteiten is het ook nodig om de bijbehorende attributen aan te schaffen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een hockeystick of passende sportkleding, maar ook aan een muziekstandaard, een muzieknotenboek, een blokfluit, een gitaar, een viool, et cetera.

Daarom zamelen wij nu sport- en cultuurmaterialen die jij misschien niet meer nodig hebt of niet meer gebruikt in bij Focus4Care. Heb jij misschien nog kleding of attributen liggen? Breng de spullen naar Focus4Care, Hildekropstraat 8A in Almere. Met deze materialen kunnen wij kinderen heel blij maken!

Vacature: Bestuurslid Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit.

Het bestuur van Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere is zich verder aan het professionaliseren en zoekt in aanvulling op het huidige bestuur van 6 personen een bestuurslid met een hart voor bestuurlijke zaken die ons kan ondersteunen bij het professioneel uitvoeren van onze missie. Het bestuur bestaat uit bevlogen Almeerse vrijwilligers die met veel plezier samenwerken in een collegiaal bestuur.

Ben jij een enthousiast persoon met goede communicatieve vaardigheden, een praktische inslag, die goed kan samenwerken om met energie en plezier ons bestuur te versterken? Dan ben jij misschien wel het bestuurslid dat wij zoeken. Wil je meer informatie over de functie of wil je graag solliciteren? Dat kan via deze link.Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.