Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek- of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus.

Voor ouders

Stap 1. Je kunt zelf geen aanvraag doen. Vraag aan de juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, medewerker sociaal wijkteam of hij/zij een aanvraag voor je kan doen. Degene die de aanvraag doet, noemen we ‘de intermediair’;

Stap 2. De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;

Stap 3. De intermediair hoort meestal binnen drie weken of de aanvraag goedgekeurd is en laat je dat weten;

Stap 4: Je kunt je kind nu aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil;

Stap 5: Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

De spelregels zijn in elke gemeente een beetje anders.

Meer informatie

Voor intermediairs

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen. Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator.

Meer informatie

Voor gemeenten

Wilt u meer informatie over het starten van een eigen fonds of het aansluiten bij het Jeugdfonds, neem dan contact met ons op. We komen graag langs!

Wanneer uw gemeente zich aansluit bij het Jeugdfonds, kunnen we ook in uw gemeente kinderen die opgroeien in armoede de kans geven om mee te doen. Zo krijgen kinderen de kans om zich te ontwikkelen en wordt sociale uitsluiting en achterstand voorkomen. We werken met professionele intermediairs uit onder andere het onderwijs, wijkteams, schuldhulpverlening, jeugdzorg en een groot netwerk van onze bevlogen vrijwilligers en maatschappelijke partners. Daardoor zijn we aanwezig in de haarvaten van de samenleving. Hierdoor bereiken wij ook kinderen die niet direct in beeld zijn, zoals gezinnen met schulden en ‘onzichtbare’ gezinnen waarvan ouders bijvoorbeeld ZZP-er of ondernemer zijn.

Lees meer over onze werkwijze en de gemeenten waar we mee samenwerken.

Meer informatie
Volg ons op

Contactgegevens

Coördinator(en): Arianne Niks & Lennert Schuttenbeld
E-mailadres: noord-holland@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 06–14322908. Houd uw aanvraagnummer bij de hand. Helpdesk: Team Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland
Aanwezig: Ma. t/m vrij. 9.00 - 12.30 uur en 13.30 - 17.00 uur

Adres: Witboom 1, 4131 PL Vianen
Donaties op: NL24RABO0145056139
KvK nummer: 34317354
RSIN nummer: 820106124


Ben je al intermediair?

Log in Aanmelden

Spelregels

Gemeenten met een zelfstandig fonds

Alkmaar Amsterdam Haarlem Den Helder

Deze gemeenten doen mee

Download

Is er geen fonds in jouw gemeente? Neem dan contact op met de coördinator.

Nieuws

Verhalen

Ambassadeurs

Partners

Stichting Armoedefonds

Mede dankzij de bijdrage van de Stichting Armoedefonds kunnen we kinderen in de provincie Noord-Holland laten sporten en aan culturele activiteiten laten deelnemen. Deze stichting ondersteunt allerlei initiatieven in Nederland die helpen de gevolgen van armoede te verzachten.

Dankzij een donatie van € 5000 voor ons project ‘Alle kinderen een zwemdiploma’, kunnen wij nog meer kinderen helpen om veilig te leren zwemmen!

Rabobank Waterland en Omstreken

Via het Rabo Waterland Coöperatiefonds heeft Rabobank Waterland en Omstreken een fantastische donatie gedaan aan Stichting Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland.

Het Rabo Waterland Coöperatiefonds steunt activiteiten en projecten die gericht zijn op het verbeteren van de maatschappelijke en economische omgeving binnen de regio Waterland. Dankzij hun bijdrage kunnen wij ervoor zorgen dat meer kinderen deelnemen aan sportieve en culturele activiteiten.

W.J.O. de Vries fonds en Ars Donandi

W.J.O de Vries fonds en Ars Donandi hebben een prachtige donatie gedaan van € 5.000,- voor ons project: “Mag ik weer meedoen”.

Met deze donatie kunnen wij weer veel kinderen uit gezinnen die getroffen zijn door de coronacrisis, toch mee laten doen aan sport en cultuur!

Het W.J.O de Vries fonds is in 2007 opgericht. Het doel van het fonds is het verlenen van steun aan organisaties die een algemeen maatschappelijke belang in Nederland beogen. De voorkeur gaat hierbij uit naar projecten, met name in de regio Amsterdam.

Bestuur

Els van Dam (tijdelijk vervangend Voorzitter), Els van Dam (Secretaris), Mark Selles (1e penningmeester), Gerald Cartigny (Bestuurslid), Ingrid Reichmann (Bestuurslid), Steffanie Possel (2e penningmeester en bestuurslid), Nathalie de Jager (Bestuurslid)

Zwemles

Zit jouw kind al op zwemles? Zwemmen is niet alleen leuk, maar ook van levensbelang in een land vol water. Wil je graag dat je zoon of dochter op zwemles gaat, maar is er geen geld om de lessen te betalen? Wij helpen!

Wij betalen voor kinderen het lesgeld voor zwemlessen als er thuis niet genoeg geld is. Lees hieronder hoe je dit kunt doen.

Zo vraag je een bijdrage voor zwemles aan:

  1. De aanvraag voor een bijdrage wordt gedaan door een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam;
  2. De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;
  3. Je hoort binnen 3 weken of de aanvraag goedgekeurd is;
  4. Na goedkeuring kun je je kind aanmelden voor zwemles;
  5. Wij betalen het geld voor de zwemlessen direct aan het zwembad/de zwemschool. Je ontvangt zelf geen geld.

Heb je vragen? Neem dan contact op met een intermediair. Kijk hier voor een intermediair bij jou in de buurt:

Aalsmeer Amstelveen Bergen Beverwijk Blaricum Bloemendaal Castricum Diemen Dijk en Waard Drechterland Edam-Volendam Enkhuizen Gooise Meren Haarlemmermeer Heemskerk Heemstede Heiloo Hilversum Hollands Kroon Hoorn Huizen Koggenland Landsmeer Laren Medemblik Oostzaan Opmeer Ouder-Amstel Purmerend Schagen Stede Broec Texel Uitgeest Uithoorn Velsen Waterland Wijdemeren Wormerland Zaanstad

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2022.