Jeugdfonds Sport Den Helder

Het Jeugdfonds Sport Den Helder betaalt de contributie voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten.

Voor ouders

Wat moet je doen?

Stap 1: Vraag aan de juf of meester van je kind, de buurtsportcoach, de schuldhulpverlener of bij het wijkteam of ze je willen helpen om een aanvraag te doen. Dit doen zij samen met jou, op de computer. Als de aanvraag naar het fonds is gemaild, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten of op les.

Stap 2: De juf of meester, de buurtsportcoach, schuldhulpverlener of het wijkteam vertelt je meestal binnen een week of het Jeugdfonds de lessen betaalt.

Stap 3: Betaalt het fonds? Meld je kind dan aan bij de sportclub of de instelling, bijvoorbeeld de muziek – of dansschool, waar je kind naar toe wil. Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de club of lesgever.

De spelregels zijn in elke gemeente een beetje anders.

Voor intermediairs

Ik help een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen. Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator.

Contactgegevens

Coördinator(en): Véronique van der Burgh
Aanwezig: maandag en woensdag
Email: denhelder@jeugdfondssport.nl
Telefoon: 088-2037351

Adres: Willemsoord 39, 1781 AS Den Helder
Donaties op: NL44 RABO 0330 6963 19
KvK nummer: 37122686
RSIN nummer: 818671531


Ben je al intermediair?

Log in Aanmelden

Spelregels

Download

Nieuws

Bestuur

Wiebrand Top (voorzitter), Suzanne van der Weide (penningmeester), Monique Slot (secretaris), Maarten Schop (bestuurslid), Coen Zuurbier (bestuurslid), Carolien Slot (bestuurslid)

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2022.