Wat kun je als sportclub doen?

Nederland is een rijk land. Toch groeit 1 op de 11 kinderen op in een gezin dat rond moet komen van een minimum inkomen. Als gevolg van de coronacrisis hebben nog meer gezinnen geldzorgen. Kinderen die voorheen wekelijks naar de sportclub gingen, staan nu aan de zijlijn. Wij kunnen helpen! Je hoeft geen samenwerking met ons aan te gaan maar laat de leden weten dat wij er zijn als de contributie een probleem is. 

Hoe meer mensen het Jeugdfonds Sport & Cultuur kennen, hoe meer kinderen en jongeren kunnen sporten. Als er thuis te weinig geld is, betalen wij de contributie en de benodigde attributen. Download onze Toolkit Sport en laat ouders en bezoekers weten dat wij kunnen helpen!

In de Toolkit Sport:

  • Teksten voor je website, nieuwsbrief, social media (in Word)
  • Flyer voor ouders
  • Poster voor in kantine of kleedkamer
  • Emailhandtekening/banner
  • Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur

Ben je als sportclub actief op social media? Volg, like en deel dan onze berichten. Of deel één of meer van onze speciale pagina’s over zwemles, voetbal, judo, hockey, korfbal, atletiek, tennis, volleybal of bewegen voor peuters en kleuters. Onderaan deze pagina vind je onze landelijke social media kanalen.

Heb je vragen of wil je gebruik maken van informatiemateriaal van het fonds bij jou in de buurt? Neem dan contact op met het fonds bij jou in de buurt. Wil je meer weten over hoe wij werken? Lees dan meer over onze werkwijze.

Laat kinderen niet aan de zijlijn staan, meedoen is belangrijk!

Toolkit Sport
Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

kinderen groeit op in armoede.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te sporten.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te dansen, muziek te maken of schilderen.