Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen & jongeren (0 t/m 17 jaar) uit gezinnen waar te weinig geld is om lid te worden van een club of vereniging.

Kinderen & jongeren uit Amsterdam & Weesp kunnen bij ons een aanvraag doen voor:

& Diplomazwemmen (Diploma A, B & C)

& Sporten

& Culturele / creatieve activiteiten

Dus wil jouw kind graag een zwemdiploma halen, op voetbal, muziekles of dansles? Maar zijn de lessen en de contributie te duur? Wij helpen graag door (mee) te betalen!

Stadspas
Heeft jouw kind een geldige Stadspas? Dan kan je voor vergoeding voor sport naar een sportclub gaan die is aangesloten op de Stadspasregeling van de Gemeente Amsterdam. Kijk hier welke clubs zijn aangesloten. Neem je Stadspas mee om daar te laten scannen.

Via onderstaande button kan je direct zelf een aanvraag doen bij het Jeugdfonds voor culturele activiteiten, zwemlessen en sport.

Doe hier direct zelf een aanvraag!

Geen Stadspas
Heb je geen Stadspas maar lukt het niet om te betalen voor sport, cultuur of diplomazwemmen? Doe een aanvraag via een tussenpersoon of via Stichting SINA. Lees hieronder verder voor meer informatie.

LET OP: geef ZELF je kind op bij de sportclub, het zwembad of de cultuuraanbieder. Anders kan je kind niet starten met de lessen/training.

Scroll versneld naar alle Sport & Cultuur informatie.

Scroll down for information in English, Español or عربي.

Informatie voor ouders / verzorgers

Zo doe je een aanvraag voor je kind(eren).

Wil jouw kind op voetbal, ballet, zangles of toneel? Of heeft je kind nog geen zwemdiploma? En kun je dat niet betalen? Wij helpen je graag. Een aanvraag indienen bij ons fonds kan op verschillende manieren:

Met Stadspas

 • Voor een vergoeding van sport kan je naar een sportclub gaan die is aangesloten op de Stadspasregeling van de Gemeente Amsterdam. Kijk hier welke clubs zijn aangesloten. Neem je Stadspas mee om daar te laten scannen.
 • Met een Stadspas kan je zelf een aanvraag doen bij het Jeugdfonds voor culturele activiteiten, zwemlessen en sport.
 • Via een tussenpersoon/intermediair. Een tussenpersoon – we noemen hem/haar ook wel een intermediair – is iemand die jou of je gezin kent vanuit het werk. Dit is bijvoorbeeld een leraar op de school van je kind(eren), een buurtsportcoach, medewerker van het Buurtteam. De tussenpersoon dient de aanvraag voor je kind(eren) online in.

Zonder Stadspas

 • Via een tussenpersoon/intermediair. Een tussenpersoon is iemand die jou of je gezin kent vanuit het werk. Dit is bijvoorbeeld een leraar op de school van je kind(eren), een buurtsportcoach, medewerker van het buurtteam. De tussenpersoon dient de aanvraag voor je kind(eren) online in.
 • Via Stichting SINA. Ga naar de website van Stichting SINA voor een aanvraag.

Je kunt een vergoeding aanvragen voor sport én cultuur én zwemles. Lees hier onze voorwaarden.

Informatievideo

 

 

Meer informatie

Intermediairs informatie

Het is heel belangrijk voor kinderen om mee te kunnen doen met sport of cultuur. Ze gaan er beter door leren, krijgen meer zelfvertrouwen en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan jij daarbij helpen, samen met het Jeugdfonds!

Ben je al intermediair?
Dan kun je hier inloggen.

Nog geen intermediair?
Meld je eenmalig aan als intermediair. Je kan intermediair worden als je vanuit je werk contact hebt met kinderen en gezinnen.

 1. Meld je aan via deze link.
 2. We beoordelen je aanmelding. Dit kan een paar werkdagen duren.
 3. Je krijgt een e-mail waarin staat of je intermediair kunt worden.
 4. Is je aanmelding om intermediair te worden goedgekeurd? Dan krijg je inloggegevens van je persoonlijke account en kan je meteen een aanvraag indienen.

Zelf een aanvraag doen met de Stadspas
Voor sportaanvragen kunnen ouders naar een sportclub gaan die is aangesloten op de Stadspasregeling van de Gemeente. Ze moeten dan de Stadspas van hun kind meenemen om daar te laten scannen.
Heeft een kind een geldige Stadspas? Dan kunnen ouders sinds 1 januari 2023 ook zelf online een aanvraag doen voor culturele activiteiten, diplomazwemmen en sport. Soms willen ouders, om verschillende redenen, liever dat een intermediair de aanvraag voor ze doet. Je bent dus nog steeds hard nodig!

Promotiemateriaal
In deze Toolkit vind je materiaal dat je kunt gebruiken voor promotie van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Wil je graag gedrukt materiaal ontvangen stuur ons dan een mail.

Contact
Heb je een vraag over een aanvraag of een betaling? Mail of bel ons dan:
amsterdam@jeugdfondssportencultuur.nl / 06 – 21373196
Vermeld bij je vraag graag altijd het aanvraagnummer van het kind.

Lees hier onze spelregels.

Informatievideo

 

Meer informatie

Aanbieders informatie

Bied jij sport lessen, creatieve lessen of diploma zwemmen? Samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam kan jij helpen om kinderen en jongeren die het thuis minder breed hebben, onderdeel te laten zijn van jouw club, school of vereniging.

Wij geloven in deze mooie samenwerking! Wij helpen jou heel graag met het onder de aandacht brengen van jouw aanbod bij ouders en kinderen. En jij kunt ons helpen met onze missie: Alle Amsterdamse & Weesper kinderen moeten kunnen meedoen!

WAT KAN JIJ ALS AANBIEDER DOEN?

 • Bekijk ook onze Communicatie Toolkit voor flyers, posters en logo’s die je op jouw website kunt delen. Tip: Zet ons logo op je website. Zo zien geïnteresseerden meteen dat we samenwerken en dat ze bij jou terecht kunnen.
 • Download en print onze invulbare Ouderkaart om mee te geven aan ouders.
 • Lees onze Spelregels nog eens door zodat je weet hoe ouders een aanvraag kunnen doen en wat een aanvraag inhoudt.
 • Wanneer het kind een geldige Stadspas heeft, kunnen ouders:
  • bij aangesloten sportaanbieders op de Stadspas de pas van het kind laten scannen
  • zelf een aanvraag doen via de ouderroute op onze website
  • bij sommige aanbieders die intermediair zijn zelf een aanvraag voor het kind indienen
  • bij een tussenpersoon/intermediair een aanvraag voor het kind indienen

Wil je meer informatie over hoe je als aanbieder zelf aanvragen kunt indienen voor kinderen en jongeren? Of wil je graag een samenwerking met ons aangaan?

Neem contact met ons op via amsterdam@jeugdfondssportencultuur.nl of 06-21373196 [Bereikbaar tussen 09:00 & 12:00]

 

* TIP: LAAT JE LEUKE LESSEN ZIEN! *
Toneel, zang, dans, tekenen, mode, of iets anders?
Op www.kunstvol.nl kunnen kinderen en ouders jouw lessen makkelijk vinden. Zet jezelf gratis op deze kaart!

Voetbal, Turnen, Kickboksen of iets anders?
Ga naar de Sportzoeker van TSA en check of je al op de pagina staat vermeld! Zo niet, neem contact op met Team Sportservice Amsterdam via 020-2621870

Meer informatie

Opzoek naar een sportclub of cultuuraanbieder in de buurt?

Wil je kind sporten, zwemmen of bijvoorbeeld op muziek- of dansles? Maar weet je niet wat er allemaal in jouw omgeving kan? Wij hebben dé zoektip!

De websites Sportzoeker en Kunstvol kunnen je helpen. Zo kan je bijvoorbeeld filteren op Stadsdeel, leeftijd en zelfs aangeven hoe ver een club of vereniging van huis mag zijn. Kijk snel op deze handige websites en ontdek alle leuke activiteiten in Amsterdam & Weesp!

Voor sport: Kijk op de Sportzoeker

Voor creatieve lessen: Kijk op Kunstvol

 

Wil je kind een zwemdiploma (A, B & C) halen via het Jeugdfonds Sport en Cultuur Amsterdam? In dit overzicht staan zwemaanbieders die met ons samenwerken en in welk zwembad deze aanbieders les geven.

Zwembaden & zwemaanbieders

LET OP: Wil je dat je aanvraag snel behandelt wordt? Dan is het héél belangrijk dat je de juiste zwemaanbieder en het juiste zwembad opgeeft. Ook is het belangrijk dat je zelf je kind aanmeldt bij de zwemaanbieder. Check dit dus goed!

Meer informatie
Volg ons op

Contactgegevens

Coördinator(en): Kim Stoutenbeek, Brian Serbeh, Rosanne van Dolderen, Hannah Tans, Elvira D'Agrella, Lisette Sijm & Levi Heimans
E-mailadres: amsterdam@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 06-21373196 Helpdesk: amsterdam@jeugdfondssportencultuur.nl
Aanwezig: maandag t/m vrijdag, telefonisch bereikbaar tussen 09:00u & 12:00u

Adres: Olympisch Stadion 14, 1076 DE Amsterdam
Donaties op: NL71RABO0167762702
KvK nummer: 341.17.279
RSIN nummer: 814838303


Ben je al intermediair?

Log in Aanmelden

Spelregels

Download hier de spelregels

Download

Nieuws

Verhalen

Ambassadeurs

Bestuur

Annette van der Poel (Voorzitter), Christel Karsten (Penningmeester), Anouk ter Laak (Bestuurslid), Jaap van der Linde (Bestuurslid), Shenin Lebrun (Bestuurslid)

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.