Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam

Welkom op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam. Ons fonds betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen & jongeren (0 t/m 17 jaar) uit gezinnen waar te weinig geld is om lid te worden van een club of vereniging.

Sinds 1 januari kan de jeugd uit Amsterdam & Weesp via ons:

& Diplomazwemmen (Diploma A, B & C)

& Sporten

& Culturele / creatieve activiteiten doen.

Dus wil jouw kind graag een zwemdiploma halen, op voetbal, muziekles of dansles? Maar zijn de lessen en de contributie te duur? Wij helpen graag door (mee) te betalen!

Stadspas
Heeft jouw kind een geldige Stadspas? Via onderstaande button doe je direct zelf een aanvraag voor zwemlessen, een sport en culturele activiteiten. LET OP: geef altijd ZELF je kind op bij de sportclub, het zwembad of de cultuuraanbieder. Anders kan je kind niet starten met de lessen/training.

Stadspas? Doe hier direct zelf een aanvraag!

Scroll versneld naar alle Sport & Cultuur informatie.

Informatie voor ouders

Zo doe je een aanvraag voor je kind(eren)

Wil jouw kind op voetbal, ballet, zangles of toneel? Of heeft je kind nog geen zwemdiploma? En kun je dat niet betalen? Wij helpen je graag. Een aanvraag indienen bij ons fonds kan op verschillende manieren:

Met Stadspas

 • Heb je een Stadspas? Dan kun je zelf een aanvraag doen voor je kind(eren).
 • Via de sport- of cultuurclub. Check zelf bij de club of zij dit kunnen doen. We moeten de club dan hebben goedgekeurd als tussenpersoon. Of de club moet de Stadspas van het kind kunnen scannen.
 • Via een tussenpersoon/intermediair. Een tussenpersoon – we noemen hem/haar ook wel een intermediair – is iemand die jou of je gezin kent vanuit het werk. Dit is bijvoorbeeld een leraar op de school van je kind(eren), een buurtsportcoach, medewerker van het Buurtteam. De tussenpersoon dient de aanvraag voor je kind(eren) online in.

Zonder Stadspas

 • Via een tussenpersoon/intermediair. Een tussenpersoon is iemand die jou of je gezin kent vanuit het werk. Dit is bijvoorbeeld een leraar op de school van je kind(eren), een buurtsportcoach, medewerker van het buurtteam. De tussenpersoon dient de aanvraag voor je kind(eren) online in.
 • Via Stichting SINA. Ga naar de website van Stichting SINA voor een aanvraag.

Je kunt een vergoeding aanvragen voor sport én cultuur én zwemles. Je hoeft dus niet te kiezen! Hier lees je onze voorwaarden.

Meer informatie

Informatie voor intermediairs

Word intermediair!

Het is heel belangrijk voor kinderen om mee te kunnen doen met sport of cultuur. Ze gaan er beter door leren, krijgen meer zelfvertrouwen en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan jij daarbij helpen, samen met het Jeugdfonds!

Ben je al intermediair?
Dan kun je hier inloggen.

Nog geen intermediair?
Meld je eenmalig aan als intermediair. Je kan intermediair worden als je vanuit je werk contact hebt met kinderen en gezinnen.

 1. Meld je aan via deze link.
 2. We beoordelen je aanmelding. Dit kan een paar werkdagen duren.
 3. Je krijgt een e-mail waarin staat of je intermediair kunt worden.
 4. Is je aanmelding om intermediair te worden goedgekeurd? Dan krijg je inloggegevens van je persoonlijke account en kan je meteen een aanvraag indienen.

Zelf een aanvraag doen met de Stadspas
Heeft een kind een geldige Stadspas? Dan kunnen ouders sinds 1 januari 2023 ook zelf een aanvraag doen. Soms willen ouders, verschillende redenen, liever dat een intermediair de aanvraag voor ze doet. Je bent dus nog steeds hard nodig!

Promotiemateriaal
In deze Toolkit vind je materiaal dat je kunt gebruiken voor promotie van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam. Wil je graag gedrukt materiaal ontvangen stuur ons dan een mail.

Contact
Heb je een vraag over een aanvraag of een betaling? Mail of bel ons dan:
amsterdam@jeugdfondssportencultuur.nl / 06 – 21373196
Vermeld bij je vraag graag altijd het aanvraagnummer van het kind.

Hier lees je onze spelregels.

Meer informatie

Informatie voor aanbieders

Bied jij sport lessen, creatieve lessen of diploma zwemmen? Samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam kan jij helpen om kinderen en jongeren die het thuis minder breed hebben, onderdeel te laten zijn van jouw club, school of vereniging.

Wij geloven in deze mooie samenwerking! Wij helpen jou heel graag met het onder de aandacht brengen van jouw aanbod bij ouders en kinderen. En jij kunt ons helpen met onze missie: Alle Amsterdamse & Weesper kinderen moeten kunnen meedoen!

WAT KAN JIJ ALS AANBIEDER DOEN?

 • Bekijk ook onze Communicatie Toolkit voor flyers, posters en logo’s die je op jouw website kunt delen. Tip: Zet ons logo op je website. Zo zien geïnteresseerden meteen dat we samenwerken en dat ze bij jou terecht kunnen.
 • Download en print onze invulbare Ouderkaart om mee te geven aan ouders.
 • Lees onze Spelregels nog eens door zodat je weet hoe ouders een aanvraag kunnen doen en wat een aanvraag inhoudt.
 • Wanneer het kind een geldige Stadspas heeft, kunnen ouders:
  • zelf een aanvraag doen via de ouderroute op onze website
  • bij sommige aanbieders zelf een aanvraag voor het kind indienen
  • bij een tussenpersoon/intermediair een aanvraag voor het kind indienen
  • bij sommige aanbieders de Stadspas van het kind laten scannen

Wil je meer informatie over hoe je als aanbieder zelf aanvragen kunt indienen voor kinderen en jongeren? Of wil je graag een samenwerking met ons aangaan?

Neem contact met ons op via amsterdam@jeugdfondssportencultuur.nl of 06-21373196 [Bereikbaar tussen 09:00 & 12:00]

 

* TIP: LAAT JE LEUKE LESSEN ZIEN! *
Toneel, zang, dans, tekenen, mode, of iets anders?
Op www.kunstvol.nl kunnen kinderen en ouders jouw lessen makkelijk vinden. Zet jezelf gratis op deze kaart!

Voetbal, Turnen, Kickboksen of iets anders?
Ga naar de Sportzoeker van TSA en check of je al op de pagina staat vermeld! Zo niet, neem contact op met Team Sportservice Amsterdam via 020-2621870

Meer informatie

Zoek je een sportclub of cultuuraanbieder bij jou in de buurt?

Wil je kind sporten, zwemmen of bijvoorbeeld op muziek- of dansles? Maar weet je niet wat er allemaal in jouw omgeving kan? Wij hebben dé zoektip!

De websites Sportzoeker en Kunstvol kunnen je helpen. Zo kan je bijvoorbeeld filteren op Stadsdeel, leeftijd en zelfs aangeven hoe ver een club of vereniging van huis mag zijn. Kijk snel op deze handige websites en ontdek alle leuke activiteiten in Amsterdam & Weesp!

Voor sport: Kijk op de Sportzoeker

Voor creatieve lessen: Kijk op Kunstvol

 

Wil je kind een zwemdiploma (A, B & C) halen via het Jeugdfonds Sport en Cultuur Amsterdam? In dit overzicht staan zwemaanbieders die met ons samenwerken en in welk zwembad deze aanbieders les geven.

Zwembaden & zwemaanbieders

LET OP: Wil je dat je aanvraag snel behandelt wordt? Dan is het héél belangrijk dat je de juiste zwemaanbieder en het juiste zwembad opgeeft. Ook is het belangrijk dat je zelf je kind aanmeldt bij de zwemaanbieder. Check dit dus goed!

Meer informatie
Volg ons op

Contactgegevens

Coördinator(en): v.l.n.r.: Kim Stoutenbeek, Brian Serbeh, Rosanne van Dolderen, Hannah Tans, Elvira D'Agrella & Levi Heimans
E-mailadres: amsterdam@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 06-21373196 [Bereikbaar tussen 09:00 & 12:00] Helpdesk: amsterdam@jeugdfondssportencultuur.nl
Aanwezig: maandag t/m vrijdag

Adres: Olympisch Stadion 14, 1076 DE Amsterdam
Donaties op: NL14ABNA0548914869
KvK nummer: 341.17.279
RSIN nummer: 814838303


Ben je al intermediair?

Log in Aanmelden

Spelregels

Download hier de spelregels

Download

Nieuws

Verhalen

Ambassadeurs

Bestuur

Annette van der Poel (Voorzitter), Christel Karsten (Penningmeester), Clayde Menso (Bestuurslid), Jaap van der Linde (Bestuurslid), Roeland van Geuns (Bestuurslid)

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2022 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2022.