Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam

HOERA! ONZE FUSIE IS EEN FEIT!

Welkom op de vernieuwde website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam. Ons fonds betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren (0 t/m 17 jaar) uit gezinnen waar te weinig geld is om lid te worden van een club of vereniging. Sinds 1 januari doen wij dit niet alleen voor diplomazwemmen en sport, maar ook voor creatieve activiteiten.

Dus wil jouw kind graag een zwemdiploma halen, op voetbal, muziekles, judo of dansles? Maar kun je de lessen of de contributie niet betalen? Wij helpen graag!

Heeft jouw kind een geldig Stadspasnummer? Via onderstaande button doe je direct zelf een aanvraag voor zwemlessen, een sport en culturele activiteiten. LET OP: geef altijd ook ZELF je kind op bij de club of aanbieder. Anders kan je kind niet starten.

Stadspas? Doe hier direct zelf een aanvraag!

Scroll versneld naar alle sport en cultuur informatie.

Informatie voor ouders

Zo doe je een aanvraag voor je kind(eren)

Wil jouw kind op voetbal, ballet, zangles of toneel? Of heeft je kind nog geen zwemdiploma? En kun je dat niet betalen? Wij helpen je graag. Een aanvraag indienen bij ons fonds kan op verschillende manieren:

Met Stadspas

  • Heb je een Stadspas? Dan kun je zelf een aanvraag doen voor je kind(eren).
  • Via de sport- of cultuurclub. Check zelf bij de club of zij dit kunnen doen. We moeten de club dan hebben goedgekeurd als tussenpersoon.
  • Via een tussenpersoon/intermediair. Een tussenpersoon – we noemen hem/haar ook wel een intermediair – is iemand die jou of je gezin kent vanuit het werk. Dit is bijvoorbeeld een leraar op de school van je kind(eren), een buurtsportcoach, medewerker van het Buurtteam. De tussenpersoon dient de aanvraag voor je kind(eren) online in.

Zonder Stadspas

  • Via een tussenpersoon/intermediair. Een tussenpersoon is iemand die jou of je gezin kent vanuit het werk. Dit is bijvoorbeeld een leraar op de school van je kind(eren), een buurtsportcoach, medewerker van het buurtteam. De tussenpersoon dient de aanvraag voor je kind(eren) online in.
  • Via Stichting SINA. Ga naar de website van Stichting SINA voor een aanvraag.

Je kunt een vergoeding aanvragen voor sport én cultuur én zwemles. Je hoeft dus niet te kiezen! Hier lees je onze voorwaarden.

Meer informatie

Informatie voor intermediairs

Word intermediair!

Het is heel belangrijk voor kinderen om mee te kunnen doen met sport of cultuur. Ze gaan er beter door leren, krijgen meer zelfvertrouwen en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan jij daarbij helpen, samen met het Jeugdfonds!

Ben je al intermediair?
Dan kun je hier inloggen.

Nog geen intermediair?
Meld je eenmalig aan als intermediair. Je kan intermediair worden als je vanuit je werk contact hebt met kinderen en gezinnen.

  1. Meld je aan via deze link.
  2. We beoordelen je aanmelding. Dit kan een paar werkdagen duren.
  3. Je krijgt een e-mail waarin staat of je intermediair kunt worden.
  4. Is je aanmelding om intermediair te worden goedgekeurd? Dan krijg je inloggegevens van je account. Je kunt meteen een aanvraag indienen.

Zelf een aanvraag doen met de Stadspas
Heeft een kind een geldige Stadspas? Dan kunnen ouders sinds 1 januari 2023 ook zelf een aanvraag doen. Soms willen ouders liever dat een intermediair de aanvraag voor ze doet. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Je bent dus nog hard nodig!

Promotiemateriaal
In deze Toolkit vind je materiaal dat je kunt gebruiken voor promotie van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam. Wil je graag gedrukt materiaal ontvangen stuur ons dan een mail.

Contact
Heb je een vraag over een aanvraag of een betaling? Mail of bel ons dan:
amsterdam@jeugdfondssportencultuur.nl / 06 – 21373196
Vermeld bij je vraag graag altijd het aanvraagnummer van het kind.

Hier lees je onze spelregels.

Meer informatie
Volg ons op

Contactgegevens

Coördinator(en): Brian Serbeh, Elvira D'Agrella, Hannah Tans, Kim Stoutenbeek, Levi Heimans & Rosanne van Dolderen
E-mailadres: amsterdam@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 06-21373196 [Bereikbaar tussen 09:00 & 12:00] Helpdesk: amsterdam@jeugdfondssportencultuur.nl
Aanwezig: maandag t/m vrijdag

Adres: Olympisch Stadion 14, 1076 DE Amsterdam
Donaties op: NL14ABNA0548914869
KvK nummer: 341.17.279
RSIN nummer: 814838303


Ben je al intermediair?

Log in Aanmelden

Spelregels

Download hier de spelregels

Download

Nieuws

Verhalen

Ambassadeurs

Bestuur

Annette van der Poel (Voorzitter), Christel Karsten (Penningmeester), Clayde Menso (Bestuurslid), Jaap van der Linde (Bestuurslid), Roeland van Geuns (Bestuurslid)

Wist je dat?

Nederlandse gemeenten zijn aangesloten bij ons.

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2021 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2021 via ons lid van een cultuurclub.