nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam pagina

Amsterdam | 8 december 2023

Voor wie is het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam? 

Wij krijgen vaak de vraag: wie komt er in aanmerking komt voor een vergoeding van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam?  
We helpen alle kinderen die in Amsterdam wonen en die graag meedoen met sport, culturele activiteiten (muziek, tekenen, dans) en diplomazwemmen, maar waar te weinig geld is. Ons fonds checkt het inkomen van ouders/verzorgers op 2 manieren:

 

 1. Stadspas
  Alle kinderen met een Stadspas kunnen een aanvraag bij ons indienen. De inkomensgrens voor een Stadspas voor kinderen is tijdelijk verhoogd naar 150% van het sociaal minimum. Een Stadspas aanvragen kan via de website van de Gemeente.
 2. Motivatie zonder Stadspas
  Families die (nog) geen Stadspas bezitten, maar waar er thuis weinig geld is, kunnen ook een aanvraag bij ons fonds indienen. Voor deze aanvraag is één van onze 1000 intermediairs (hulpverleners) in Amsterdam nodig. Deze hulpverleners in de stad zijn bijvoorbeeld leraren, okt-medewerkers, schuldhulpverleners, maatschappelijk werkers en meer. Vraag altijd even na op de school van jouw kind wie er intermediair voor ons fonds is. Met deze persoon vul je samen een aanvraag in die laat zien dat jullie ook recht hebben op een vergoeding via ons fonds. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jullie:                                                                                                               
  • minder dan 150% van het minimumloon (dat is €38.890,- als je samenwoont met een partner en €35.000,- als je alleen woont) verdient, óf 
  • met schuldsanering te maken heeft, óf 
  • nieuwkomers of ongedocumenteerden zijn, óf 
  • anderszins niet in staat zijn om contributie van je kind te betalen. 

Heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op! We zijn dagelijks telefonisch bereikbaar tussen 09.00-12.00 uur via 06-21373196 

 Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.