Jeugdfonds Sport & Cultuur Haarlem

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Haarlem betaalt het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen in Haarlem en Zandvoort waar niet genoeg geld is voor een sportclub, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus. Kinderen worden fysiek, mentaal en sociaal sterker van bezig zijn met sport of cultuur. Het brengt ze plezier, geluk en kansen!

Omdat we creatieve zelfexpressie belangrijk vinden, mogen kinderen naast een sport- ook een cultuuraanvraag doen. Ze mogen bijvoorbeeld voetballen én breakdancen.

Spelregels

Download hier de spelregels voor sport:

Download

Download hier de spelregels voor cultuur:

Download
Volg Jeugdfonds Sport Haarlem op

Contactgegevens

Coördinator(en): Grace Dias
Helpdesk: Team Jeugdfonds Sport & Cultuur Haarlem/Zandvoort: Anja, Joke, Ayse, Leyla en Marisca
Aanwezig: Ma. en wo. 09.00-16.00u, vrij. 09.00-12.00u
Email: haarlem@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 06-43121900
Adres: Postbus 5363, 2000 GJ Haarlem
Donaties op: NL17RABO0131795201
KvK nummer: 34270407
RSIN nummer: 817816847

Coördinator(en): Grace Dias
Helpdesk: Team Jeugdfonds Sport & Cultuur Haarlem/Zandvoort: Anja, Joke, Ayse, Leyla en Marisca
Aanwezig: Ma. en wo. 09.00-16.00u, vrij. 09.00-12.00u
Email: haarlem@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 06-43121900
Adres: Postbus 5363, 2000 GJ Haarlem
Donaties op: NL17RABO0131795201
KvK nummer: 34270407
RSIN nummer: 817816847

Bent u al intermediair?

Log in


Kom in actie voor Haarlem!

Naar het Actieplatform

Nieuws

Ambassadeurs

Bestuur

Marijke Lodeweegs (Voorzitter), Bram Rietveld (Secretaris), Han Klinkspoor (Penningmeester), Durk Jan de Bruin (Bestuurslid), Carolien Wartena (Bestuurslid)

Veelgestelde Vragen van ouders

Klik hier voor Veelgestelde Vragen, onze Spelregels en de Ouderkaart. De 2017 lijst van intermediairs is slechts een startlijst, nieuwe intermediairs melden zich voortdurend aan.

Veelgestelde Vragen Spelregels voor Haarlem Ouderkaart Intermediairs in 2017

Wat moet je doen?

Lees onze Veelgestelde Vragen, en volg deze stappen:

Stap 1: Vraag aan de ‘intermediair’, dat is de juf of meester van je kind, het wijkteam, de buurtsportcoach, de schuldhulpverlener of de huisarts, of ze je willen helpen om een aanvraag te doen. Dit doen zij samen met jou, op de computer. Welke informatie ze nodig hebben, staat in de  Ouderkaart. Het is bijvoorbeeld je Haarlem- of Zandvoort Pas nummer, ze willen weten bij wie/welke vereniging je kind les wil hebben en wat de lessen precies kosten. Bekijk ook onze spelregels. Als de aanvraag naar het fonds is gemaild, kan je kind vaak al binnen enkele weken sporten of op les.

Stap 2: De juf of meester, de buurtsportcoach, schuldhulpverlener of het wijkteam vertelt je meestal binnen drie weken of het Jeugdfonds de lessen betaalt.

Stap 3: Betaalt het Jeugdfonds? Meld je kind dan aan bij de sportclub of de instelling, bijvoorbeeld de muziek – of dansschool, waar je kind naar toe wil. Wij betalen het lesgeld rechtstreeks aan de club of lesgever.

Kijk de spelregels goed na! Ze zijn in elke gemeente een beetje anders. Hier en in de ‘Veelgestelde Vragen’ staat ook welke informatie het Jeugdfonds nodig heeft als je geen Haarlem- of Zandvoort Pas hebt.

Ik help een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen.

Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator.

Heb je vragen over het aanvragen? 

Ga naar de Veelgestelde Vragen.

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur

kinderen groeit op in armoede

kinderen en jongeren in 2017 de kans kregen om te sporten

kinderen en jongeren in 2017 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen...