Jeugdfonds Sport & Cultuur Haarlem

Wij betalen het lesgeld voor kinderen en jongeren met een Haarlem of Zandvoort Pas (en bij uitzondering ook zonder pas). Ondanks een minimum inkomen, kunnen kinderen toch op zwemmen, een sportclub of op muziek-, dans- of een andere creatieve les. Dit houdt kinderen gezond en ze ontwikkelen zich terwijl ze plezier maken.

Kinderen 4 tm 17 jaar kunnen op sport- én cultuurlessen. Alles over het doen van een aanvraag en de bedragen lees je hierbeneden bij het kopje ‘Voor ouders’

 

 

Voor ouders

Wat moet je doen?

Weet je al waar je kind op les wil, wat het kost en of er plaats is? Volg dan deze stappen:

Stap 1: Vraag aan de juf of meester op school, iemand van het sociaal wijkteam of van een andere organisatie uit onze intermediair-lijst om voor je kind een aanvraag te doen. Zij zijn Jeugdfonds ‘intermediairs’ en doen dit samen met jou op de computer. Welke informatie ze nodig hebben, staat in deze Ouderkaart.

Stap 2: De intermediair vertelt je binnen een paar weken of het Jeugdfonds de lessen betaalt.

Stap 3: Betaalt het Jeugdfonds? Meld je kind dan aan bij de club of lesgever waar je kind naar toe wil. Het Jeugdfonds betaalt het lesgeld rechtstreeks aan de club of lesgever. Vergeet niet om elk jaar opnieuw een aanvraag te doen.

Nb. Ben je (digi)taalvaardig, heb je de spelregels en de veelgestelde vragen gelezen en geen vragen meer?Dan kun je ook zelf een aanvraag doen via www.samenvoorallekinderen.nl.

Voor kinderen met een Haarlem of Zandvoort Pas betalen wij het lesgeld en eventueel een waardebon voor bijhorende spullen tot een maximum van € 350 voor sport en € 500 voor cultuur per aanvraag per jaar. Kijk vooraf ook alle andere spelregels goed na.

Voor intermediairs

Ik help een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen.

Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator.

Heb je vragen over het aanvragen? 

Ga naar de Veelgestelde Vragen of mail naar administratie.haarlem@jeugdfondssportencultuur.nl

Volg ons op

Contactgegevens

Coördinator(en): Grace Dias
E-mailadres: haarlem@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 06-43121900 op ma, wo of vrijdag of via mail Helpdesk: Team Jeugdfonds Sport & Cultuur Haarlem/Zandvoort: Joke, Ayse, Leyla en Marisca
Aanwezig: Ma. en wo. 09-16u, vrij. 09-12u

Adres: (post!) Schipholpoort 2, 2034 MA Haarlem
Donaties op: NL17RABO0131795201
KvK nummer: 34270407
RSIN nummer: 817816847


Ben je al intermediair?

Log in Aanmelden

Spelregels

Download hier de spelregels

Download

Nieuws

Verhalen

Ambassadeurs

Bestuur

Marijke Lodeweegs (Voorzitter), Marjolein Lommerse (Secretaris), Arie Noomen (Penningmeester), Els-Anouk Kuipers (Bestuurslid), Maarten van Heugten (Bestuurslid)

Veelgestelde vragen

Wil je weten of je in aanmerking komt voor een Jeugdfonds bijdrage? Hoe je in de buurt een club vindt of hoe dat precies gaat met de betaling? Klik dan hier voor veel gestelde vragen van ouders en intermediairs

Of klik voor:

Spelregels voor Haarlem en Zandvoort Ouderkaart Lijst van intermediairs Verhalend jaarverslag 2021 Samenwerkende winkels Haarlem en omgeving

Wist je dat?

Nederlandse gemeenten zijn aangesloten bij ons.

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2021 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2021 via ons lid van een cultuurclub.