Jeugdfonds Sport & Cultuur Haarlem

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Haarlem betaalt het lesgeld voor kinderen en jongeren met een Haarlem of Zandvoort Pas en bij uitzondering ook zonder pas. Ondanks een minimum inkomen, kunnen zij toch op zwemmen, een sportclub of op muziek-, dans- of een andere creatieve les. Dit houdt kinderen gezond en ze ontwikkelen zich terwijl ze plezier maken.

Een aanvraag kan worden gedaan door een intermediair. Bijvoorbeeld door een leerkracht, Sociaal Wijkteam, buurtsportcoach, huisarts of een hulp- of maatschappelijke organisatie in de wijk. Wij betalen de vergoeding rechtstreeks aan de sportclub of cultuurinstelling. Lees hieronder hoe dit werkt.

 

Voor ouders

Wat moet je doen?

Lees onze Veelgestelde Vragen, en volg deze stappen:

Stap 1: Vraag aan de ‘intermediair’, dat is de juf of meester van je kind, het wijkteam, de buurtsportcoach, de schuldhulpverlener of de huisarts, of ze je willen helpen om een aanvraag te doen. Dit doen zij samen met jou, op de computer. Welke informatie ze nodig hebben, staat in de Ouderkaart. Bijvoorbeeld je Haarlem- of Zandvoort Pas nummer, ze willen weten bij wie/welke vereniging je kind les wil hebben en wat de lessen precies kosten. Bekijk ook onze spelregels. Als de aanvraag naar het fonds is gemaild, kan je kind vaak al binnen enkele weken sporten of op les.

Stap 2: De juf of meester, de buurtsportcoach, schuldhulpverlener of het wijkteam vertelt je meestal binnen drie weken of het Jeugdfonds de lessen betaalt.

Stap 3: Betaalt het Jeugdfonds? Meld je kind dan aan bij de sportclub of de instelling, bijvoorbeeld de muziek – of dansschool, waar je kind naar toe wil. Wij betalen het lesgeld rechtstreeks aan de club of lesgever.

Kijk de spelregels goed na! Ze zijn in elke gemeente een beetje anders. Hier en in de ‘Veelgestelde Vragen’ staat ook welke informatie het Jeugdfonds nodig heeft als je geen Haarlem- of Zandvoort Pas hebt.

Voor intermediairs

Ik help een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen.

Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator.

Heb je vragen over het aanvragen? 

Ga naar de Veelgestelde Vragen of mail naar administratie.haarlem@jeugdfondssportencultuur.nl

Volg ons op

Contactgegevens

Coördinator(en): Grace Dias
E-mailadres: haarlem@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 06-43121900 op ma, wo of vrijdag of via mail Helpdesk: Team Jeugdfonds Sport & Cultuur Haarlem/Zandvoort: Joke, Ayse, Leyla en Marisca
Aanwezig: Ma. en wo. 09-16u, vrij. 09-12u

Adres: (post!) Schipholpoort 2, 2034 MA Haarlem
Donaties op: NL17RABO0131795201
KvK nummer: 34270407
RSIN nummer: 817816847


Ben je al intermediair?

Log in Aanmelden

Spelregels

Download hier de spelregels

Download

Nieuws

Verhalen

Ambassadeurs

Bestuur

Marijke Lodeweegs (Voorzitter), Marjolein Lommerse (Secretaris), Arie Noomen (Penningmeester), Els-Anouk Kuipers (Bestuurslid), Jetske Kers (Bestuurslid)

Veelgestelde Vragen van ouders

Klik hier voor VEELGESTELDE VRAGEN van ouders en intermediairs.

Klik hieronder voor onze Spelregels en de Ouderkaart en het inschrijfformulier voor Cultuur@CruyffCourts Haarlem.
De lijst van intermediairs is slechts een startlijst, nieuwe intermediairs melden zich voortdurend aan.

Spelregels voor Haarlem en Zandvoort Ouderkaart Inschrijfformulier Cultuur@CruyffCourts Jaarverslag 2020

Wist je dat?

Nederlandse gemeenten zijn aangesloten bij ons.

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2021 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2021 via ons lid van een cultuurclub.