Wat kun je als cultuuraanbieder doen?

Ballet | Jeugdfonds Sport & Cultuur

Nederland is een rijk land. Toch groeit 1 op de 11 kinderen op in een gezin dat rond moet komen van een minimum inkomen. Als gevolg van de coronacrisis hebben nog meer gezinnen geldzorgen. Kinderen die voorheen wekelijks naar de muziek of dansles gingen, kunnen nu niet meer gaan. Is er thuis geen geld voor les? Wij helpen! Je hoeft geen samenwerking met ons aan te gaan. Laat je cursisten weten dat wij kunnen helpen als lesgeld een probleem is. 

Hoe meer mensen het Jeugdfonds Sport & Cultuur kennen, hoe meer kinderen en jongeren kunnen meedoen met muziek-, dans-, theater-, schilder- of tekenles. Als er thuis te weinig geld is, betalen wij het lesgeld en de benodigde attributen. Download onze Toolkit Cultuur en laat ouders en bezoekers weten dat wij kunnen helpen! Als cultuuraanbieder kun je zelf geen aanvragen doen voor kinderen.

In de Toolkit Cultuur:

  • Teksten voor je website en nieuwsbrief (in Word);
  • Flyer voor ouders;
  • Poster;
  • Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Ben je als cultuuraanbieder actief op social media? Volg, like en deel dan onze berichten. Of deel één of meer van onze speciale pagina’s over zangles, dansles of muziekles. In de footer onderaan deze pagina vind je onze landelijke social media accounts.

Heb je vragen of wil je gebruik maken van informatiemateriaal van het fonds bij jou in de buurt? Neem dan contact op met het fonds bij jou in de buurt. Wil je meer weten over hoe wij werken? Lees dan meer over onze werkwijze.

Laat kinderen niet aan de zijlijn staan, meedoen is belangrijk!

Toolkit Cultuur
Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

kinderen groeit op in armoede.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te sporten.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te dansen, muziek te maken of schilderen.