Zomerscholen

Werk je op een zomerschool? Download onze Toolkit!

Nederland is een rijk land. Toch groeit 1 op de 11 kinderen op in een gezin dat rond moet komen van een minimum inkomen. Als gevolg van de coronacrisis hebben nog meer gezinnen geldzorgen. Ook op de zomerscholen komen kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Heb je een kind in de klas dat graag wil voetballen, naar muziekles, turnclub, streetdance, judo of aan theater doen, maar is er thuis te weinig geld? Wij helpen! Wij betalen voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.

Download Toolkit voor Zomerscholen

Armoede de klas uit | Jeugdfonds Sport & CultuurHoe meer mensen het Jeugdfonds Sport & Cultuur kennen, hoe meer kinderen en jongeren mee kunnen doen. Laat ouders weten dat ze een beroep op ons kunnen doen. In onze Toolkit voor Zomerscholen vind je allerlei handige middelen om de ouders te informeren.

In de Toolkit voor Zomerscholen:

  • Teksten voor je website, nieuwsbrief, social media (in Word)
  • Flyer voor ouders
  • Poster voor in kantine of kleedkamer
  • Emailhandtekening / banner
  • Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur

Meld je aan als intermediair!

Een aanvraag kan alleen gedaan worden door professionals zoals leerkrachten, IB’ers, sport/cultuurcoaches of jeugdzorg. Ben je leerkracht? Meld je aan als intermediair. Als intermediair kun je direct online aanvragen doen voor kinderen. Kleine moeite, maar je maakt er een groot verschil mee! Meer weten? Kijk op onze informatiepagina voor intermediairs.

Meld je aan als intermediair

Laat kinderen niet aan de zijlijn staan, meedoen is belangrijk!

Lees meer:

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.