VriendenLoterij Bingo

 

Leergeld_JFSC_header horizontal

#erisnogzoveeltewinnen

Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt onderdeel uit van Sam&. Sam& is een samenwerkingsverband van Leergeld Nederland, Stichting Jarige Job, Nationaal Fonds Kinderhulp en ons fonds. Samen zetten we ons in om kinderen te ondersteunen die opgroeien in een gezin met weinig financiële middelen. Dit doen we door allerlei voorzieningen te bieden op het gebied van onder andere sport, cultuur, educatie, het vieren van een verjaardag en vrije tijd. Dit doet Sam& in samenwerking met gemeenten, lokale partners, bedrijven en met de VriendenLoterij.

Vanaf eind september roept de VriendenLoterij mensen op om mee te spelen met de wekelijkse Bingo voor Sam&. Minimaal 40% van ieder geoormerkt lot gaat naar Sam&. Een deel van deze opbrengst komt ten goede aan ons fonds.

De VriendenLoterij zal aandacht aan het onderwerp kinderarmoede besteden via radio, tv, dagbladen, tijdschriften, online advertenties en social media. Hiermee vergroten we samen het bewustzijn rondom kinderarmoede, verminderen we het taboe rondom opgroeien in armoede en kunnen we nog meer kinderen bereiken die opgroeien in een gezin waar thuis weinig geld is.

 

VriendenLoterij en Sam&

Kennisquiz BINGO! op tv

Onder leiding van VriendenLoterij ambassadeur Jan Versteegh strijden zeven kandidaten in de kennisquiz BINGO! op zaterdagavond om de hoofdprijs van 100.000 euro. En Martien Meiland verrast winnaars van de VriendenLoterij Bingo thuis met mooie geldprijzen. Dit zijn de kopers van de loten waar wij een deel van ontvangen. Ook tijdens de uitzending zal er aandacht zijn voor Sam&.Judotraining Dennis van der Geest

Voormalig judoka Dennis van der Geest geeft namens ons fonds een judotraining in Haarlem. “Ik ga zo lekker judoën, dat heb ik mijn hele leven gedaan. Dat is voor mij heel normaal. Er zijn een hele hoop kinderen in Nederland die leven in armoede, en dan is er vaak geen geld om te sporten. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur, die zorgt ervoor dat die kinderen wél mee kunnen doen.”

 

Bekijk het fragment

 

Saïd Bouzambou

Zaalvoetballer Saïd Bouzambou kon op voetbal dankzij een bijdrage van ons fonds. Hij vertelt hierover onder andere aan tafel bij De Eretribune van FOX Sports:

 

Lees en bekijk het fragment

Sanne Hans: ‘Dat je die lessen of contributie niet kunt betalen, ga je als ouder niet snel zeggen.’

Dat er kinderen zijn die niet naar een sportclub of muziekles gaan, heeft meestal niets te maken met geen zin, tijd of talent. ‘Dat er simpelweg thuis geen geld voor is, komt vaker voor dan je denkt!’, zegt zangeres en ambassadeur Sanne Hans in VIVA:

 

Lees het interview

Intermediair Aukje in Koffietijd op RTL4

Aukje – intern begeleider op een basisschool vertelt in de uitzending van Koffietijd over Jeugdfonds Sport & Cultuur en Sam&:

Bekijk het fragment

Aukje: ‘Ieder kind verdient het om zich optimaal te kunnen ontwikkelen’

De kamer van Aukje – intern begeleider op een basisschool in Harderwijk – bevindt zich midden tussen de klaslokalen. De deur van haar kamer staat altijd open: ‘Ik zie het als mijn rol om de drempel weg te nemen. Ouders en kinderen moeten altijd binnen kunnen lopen voor hulpvragen.’ Aukje staat klaar voor alle leerlingen en kent de school op haar duimpje. Ze vertelt trots wie waar zit, hoe laat de kinderen pauze hebben en over het vrije bibliotheeksysteem dat ze onlangs introduceerden. ‘Zo hebben alle kinderen toegang tot leuke boeken’, jubelt ze. 

Lees het verhaal van Aukje

Mandy: “De kinderen weten dat we rond moeten komen van minder, maar ze hebben het niet minder”

Jarenlang was Mandy Roelvink uit Almere een alleenstaande moeder van twee dochters en twee zoons. Nadat ze in 2012 arbeidsongeschikt raakte, kwam ze in de bijstand terecht. “Hierdoor ben ik gaan beseffen dat gelukkig zijn niet afhankelijk is van geld.” vertelt Mandy aan Libelle:

Lees het verhaal van Mandy

5 dingen die je misschien nog niet wist over armoede in Nederland

Op schoolreis, naar de sportclub of muziekles, je verjaardag vieren of eropuit met je ouders. Je zou denken dat dit voor alle kinderen in Nederland normaal is, maar niet elke ouder kan dit betalen. Ken jij deze feiten over armoede in Nederland?

Lees het artikel op Flair online

Intermediair Kimberby in #ikhebflair

Elke week zetten we een Flair-lezeres in het zonnetje. Deze week Kimberly Pouw (33). Zij zet zich in voor kinderen die opgroeien in een gezin met weinig financiële middelen.

Lees het interview

Erica en Martien bij Koffietijd

Erica en Martien Meiland schoven op donderdag 8 oktober aan bij Koffietijd op RTL4 om te vertellen over de VriendenLoterij Bingo en Sam&.

Bekijk het fragment


Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.