VriendenLoterij Bingo

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland pagina

Gelderland | 2 oktober 2020

Intermediairs
VriendenLoterij Bingo

Intermediair Kimberly in #ikhebflair

Elke week zetten we een Flair-lezeres in het zonnetje. Deze week Kimberly Pouw (33). Zij zet zich in voor kinderen die opgroeien in een gezin met weinig financiële middelen.

Wat kun je betekenen voor deze gezinnen?

“Toen ik begon met werken, merkte ik al snel dat veel ouders op zoek waren naar mogelijkheden om hun kind te laten sporten maar dat zij niet altijd over de juiste financiële middelen beschikten om de contributie te betalen. Schrijnend, want je wil dat alle kinderen kunnen meedoen met hun klasgenootjes. Door me aan te melden als intermediair bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur, kan ik ervoor zorgen dat ook kinderen die opgroeien in gezinnen met geldzorgen, lid kunnen worden van de voetbalclub of danslessen kunnen volgen. Samen met de ouders doe ik online een aanvraag en na goedkeuring wordt het geld direct overgemaakt naar de sportclub of docent. Iedereen die professioneel betrokken is bij kinderen en jongeren kan zich trouwens aanmelden als intermediair.”

Wat maakt jouw werk zo noodzakelijk?

“Voor ouders is het vaak lastig om aan te geven dat ze hulp nodig hebben. Ook op school. Maar doordat ik openlijk vertel over de mogelijkheden wordt de drempel verlaagd. Nu weten ouders mij steeds vaker zelf te vinden en soms sporen kinderen hun ouders aan om bij mij te komen. Ieder jaar ontvang ik meer aanmeldingen. Het is ook fijn dat ouders de aanmelding komen verlengen, dat betekent dat het kind nog steeds deelneemt aan de gekozen activiteit.”

Wat doet Samen voor alle kinderen?

“Naast sport en cultuur is het is belangrijk dat kinderen mee kunnen op schoolreisjes, een verjaardag of Sinterklaas kunnen vieren. Dat lijkt normaal in Nederland, maar lang niet iedere ouder kan dat betalen. Eén op de twaalf kinderen groeit op in armoede, ongeveer twee per klas. Sam& (Samen voor alle kinderen) is een samenwerkingsverband van Jeugdfonds Sport & Cultuur, Leergeld Nederland, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job en zet zich in voor deze kinderen. Op samenvoorallekinderen.nl kun je voorzieningen aanvragen voor kinderen en jongeren die in armoede opgroeien.”

Tot en met 31 oktober steun je Sam& als je meespeelt met de VriendenLoterij Bingo.

Dit artikel staat in de Flair nummer 40 van 30 september t/m 6 oktober 2020.

Leergeld_JFSC_header horizontal

Dit interview maakt onderdeel uit van de reeks verhalen in het kader van de VriendenLoterij Bingo.

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.