Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Heb je geen geld? Maar wil je kind graag sporten? Of op dansles, muziekles, zwemles of iets anders? Wij betalen de club! We helpen ook als er spullen nodig zijn zoals sportkleding of dansschoenen.

Voor ouders

Wil je dat wij de club van je kind betalen? Dan kan je twee dingen doen:

  1. Vraag hulp om een aanvraag te doen. Bijvoorbeeld aan de juf of meester, of iemand van sociaal werk.
  2. Of ga naar kieseenclub.nl en vul het formulier in.

Heb je vragen? Neem dan contact op met ons.

Voor intermediairs

Word intermediair voor het Jeugdfonds.

Je komt ze vast tegen tijdens je werk: kinderen die niet op voetballen, muziekles, turnen, streetdance, judo of theaterles kunnen omdat hun ouders de contributie of lesgeld niet kunnen betalen. We zijn er voor ouders die langdurig weinig inkomen hebben maar ook voor zzp’ers met te weinig opdrachten of gezinnen die om andere redenen geldzorgen hebben. Jij weet als geen ander dat het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. Ze maken nieuwe vrienden, doen vaardigheden op, hebben plezier en meer zelfvertrouwen.

Ben jij de verbindende schakel?

Ben jij leerkracht, jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, maatschappelijk werker of op een andere manier professioneel betrokken bij de opvoeding, scholing of verzorging van een kind? Word intermediair! Als intermediair ben je de verbindende schakel die ervoor zorgt dat alle kinderen dezelfde kansen krijgen door simpel en snel online een aanvraag bij ons in te dienen. En of kinderen willen voetballen, viool spelen, kiezen voor hockey of hiphop, maakt niet uit. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de contributie of het lesgeld direct aan de club of culturele instelling overgemaakt.

Let op! Ouders/verzorgers, sportverenigingen en cultuuraanbieders kunnen geen intermediair worden.

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen. Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator.

Lokale aanspreekpunten

In elke gemeente in Gelderland is een lokaal aanspreekpunt. Hij of zij is het eerste aanspreekpunt voor intermediairs, ouders, sportverenigingen en cultuuraanbieders in de gemeente. Klik hier voor een lijst van lokale aanspreekpunten in Gelderland.

Laat kinderen meedoen!

Download ook de handige Toolkit Intermediairs met informatiemateriaal en teksten voor je website en nieuwsbrief.

Informatie speciaal voor:

> Leerkrachten

> Buurtsportcoaches en cultuurcoaches

> Schuldhulpverleners

Ouderkaart

Ouders kunnen hier alvast de ouderkaart downloaden en invullen zodat jij alle gegevens bij de hand hebt als je een online aanvraag doet. Hieronder kun je je aanmelden als intermediair of inloggen in ons online aanvraagsysteem.

Inloggen >> Aanmelden >>

Let op: De spelregels kunnen per gemeente verschillen. Is jouw gemeente niet aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Lees dan hier wat de spelregels zijn.

Meer informatie

Voor sport- en cultuuraanbieders

Laat leden weten dat het Jeugdfonds er is.

Wat kun je als sport- of cultuurclub doen?

Nederland is een rijk land. Toch groeit 1 op de 7 kinderen in de provincie Groningen op in een gezin dat rond moet komen van een minimum inkomen. Als gevolg van de energiecrisis en inflatie hebben nog meer gezinnen geldzorgen. Kinderen die voorheen wekelijks naar de club gingen, staan nu aan de zijlijn. Wij kunnen helpen! Laat de leden weten dat wij er zijn als de contributie een probleem is.

Hoe meer mensen het Jeugdfonds Sport & Cultuur kennen, hoe meer kinderen en jongeren kunnen sporten of muziek-, dans- of theaterles volgen. Als er thuis te weinig geld is, betalen wij de contributie of lesgeld en de benodigde attributen. Download onze Toolkit Aanbieders en laat ouders en bezoekers weten dat wij kunnen helpen!

Download toolkit sportaanbieders

Download toolkit cultuuraanbieders

In de Toolkit:

Teksten voor je website en nieuwsbrief;
Tekst en beeld voor je social media kanalen;
Flyer voor ouders;
Poster;
Logo Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Ben je als club actief op social media? Volg, like en deel dan onze berichten. Of deel één of meer van onze speciale pagina’s over voetbal, judo, karate, hockey, korfbal, atletiek, tennis, volleybal, kickboksen , bewegen voor peuters en kleuters, zangles, dansles of muziekles.

Heb je vragen of wil je gebruik maken van informatiemateriaal? Neem dan contact met ons op.

Laat kinderen niet aan de zijlijn staan, meedoen is belangrijk!

Meer informatie
Volg ons op

Contactgegevens

E-mailadres: gelderland@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 06 - 512 006 95 Helpdesk: Corina Cooke & Tanja Dijkstra
Aanwezig: De backoffice is telefonisch bereikbaar op maandag van 8:00 tot 12:00 uur, woensdag van 08:00 tot 12:00 uur en op donderdag van 13:00 tot 16:00 uur.

Adres: Papendallaan 7, 6816 VD Arnhem
Donaties op: NL09RABO0157582213
KvK nummer: 09217112
RSIN nummer: 821986223
Meer info:

Overzicht lokale aanspreekpunten in gemeenten >>


Ben je al intermediair?

Log in Aanmelden


Doneer of kom in actie!

Ga naar het actieplatform

Spelregels

Deze gemeenten doen mee

Download

Is er geen fonds in jouw gemeente? Neem dan contact op met de coördinator.

Nieuws

Verhalen

Ambassadeurs

Partners

Bestuur

Jos Buijs (Voorzitter), Hans-Paul Visser (Penningmeester), Rita Weeda (Adviseur), Aukje Sinte Maartensdijk (Adviseur), Dorine van der Bruggen (Regio Achterhoek), Grace Roetert (Regio Arnhem), Arie Blokland (Bestuurslid)

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.