Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus.

Spelregels

Gemeenten met een zelfstandig fonds

Arnhem

Gemeenten met een zelfstandig fonds

Arnhem

Deze gemeenten doen mee

Download
Download

Is er geen fonds in jouw gemeente? Neem dan contact op met de coördinator.

Volg Jeugdfonds Sport Gelderland op
Volg Jeugdfonds Cultuur Gelderland op

Contactgegevens

Coördinator(en): Merlin Bos
Helpdesk: Corina Cooke
Aanwezig: maa: 11.00-16.00 uur, woe: 08.00-16.00 uur, don: 11.00-16.00 uur
Email: gelderland@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 026 35 40 397
Adres: Papendallaan 60, 6816 VD Arnhem
Donaties op: NL09RABO0157582213
KvK nummer: 09217112
RSIN nummer: 821986223

Coördinator(en): Merlin Bos
Helpdesk: Corina Cooke
Aanwezig: maandag: 11.00-16.00u, woensdag: 08.00-16.00u, donderdag: 11.00-16.00u
Email: gelderland@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 026 35 40 397
Adres: Papendallaan 60, 6816 VD Arnhem
Donaties op: NL09RABO0157582213
KvK nummer: 34336121
RSIN nummer: 820696018

Bent u al intermediair?

Log in


Kom in actie voor Gelderland!

Naar het Actieplatform

Nieuws

Ambassadeurs

Partners

Bestuur

Jos Penninx (voorzitter), Marjan van Munster (penningmeester), Rita Weeda (bestuurslid regio Food Valley), Ton Bavinck (bestuurslid regio Rivierenland), Aukje Sinte Maartensdijk (bestuurslid regio Noord-Veluwe), Gerard van Balveren (bestuurslid regio Achterhoek), Johan Kruithof (bestuurslid regio Stedendriehoek)

Wat moet je doen?

Stap 1: Vraag aan de juf of meester van je kind, de buurtsportcoach, de schuldhulpverlener of bij het wijkteam of ze je willen helpen om een aanvraag te doen. Dit doen zij samen met jou, op de computer. Als de aanvraag naar het fonds is gemaild, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten of op les.

Stap 2: De juf of meester, de buurtsportcoach, schuldhulpverlener of het wijkteam vertelt je meestal binnen een week of het Jeugdfonds de lessen betaalt.

Stap 3: Betaalt het fonds? Meld je kind dan aan bij de sportclub of de instelling, bijvoorbeeld de muziek – of dansschool, waar je kind naar toe wil. Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de club of lesgever.

De spelregels zijn in elke gemeente een beetje anders.

Ik help een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen. Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator.

Meedoen is niet moeilijk

Wilt u meer informatie over het starten van een eigen fonds of het aansluiten bij het Jeugdfonds, neem dan contact met ons op. We komen graag langs!

Wanneer uw gemeente zich aansluit bij het Jeugdfonds, kunnen we ook in uw gemeente kinderen die opgroeien in armoede de kans geven om mee te doen. Zo krijgen kinderen de kans om zich te ontwikkelen en wordt sociale uitsluiting en achterstand voorkomen. We werken met professionele intermediairs uit onder andere het onderwijs, wijkteams, schuldhulpverlening, jeugdzorg en een groot netwerk van onze bevlogen vrijwilligers en maatschappelijke partners. Daardoor zijn we aanwezig in de haarvaten van de samenleving. Hierdoor bereiken wij ook kinderen die niet direct in beeld zijn, zoals gezinnen met schulden en ‘onzichtbare’ gezinnen waarvan ouders bijvoorbeeld ZZP-er of ondernemer zijn.

Lees meer over onze werkwijze en de gemeenten waar we mee samenwerken.

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur

kinderen groeit op in armoede

kinderen en jongeren in 2017 de kans kregen om te sporten

kinderen en jongeren in 2017 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen...