Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek- of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus.

Voor ouders

Wat moet je doen?

Stap 1. Je kunt zelf geen aanvraag doen. Vraag aan de juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, medewerker sociaal wijkteam of hij/zij een aanvraag voor je kan doen. Degene die de aanvraag doet, noemen we ‘de intermediair’;

Stap 2. De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;

Stap 3. De intermediair hoort meestal binnen drie weken of de aanvraag goedgekeurd is en laat je dat weten;

Stap 4: Je kunt je kind nu aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil;

Stap 5: Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Let op: De spelregels kunnen per gemeente verschillen

Voor intermediairs

Ik help een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen. Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator.

Lokale aanspreekpunten

In elke gemeente in Gelderland is een lokaal aanspreekpunt. Hij of zij is het eerste aanspreekpunt voor intermediairs, ouders, sportverenigingen en cultuuraanbieders in de gemeente. Klik hier voor een lijst van lokale aanspreekpunten in Gelderland.

Voor gemeenten

Meedoen is niet moeilijk

Wilt u meer informatie over het starten van een eigen fonds of het aansluiten bij het Jeugdfonds, neem dan contact met ons op. We komen graag langs!

Wanneer uw gemeente zich aansluit bij het Jeugdfonds, kunnen we ook in uw gemeente kinderen die opgroeien in armoede de kans geven om mee te doen. Zo krijgen kinderen de kans om zich te ontwikkelen en wordt sociale uitsluiting en achterstand voorkomen. We werken met professionele intermediairs uit onder andere het onderwijs, wijkteams, schuldhulpverlening, jeugdzorg en een groot netwerk van onze bevlogen vrijwilligers en maatschappelijke partners. Daardoor zijn we aanwezig in de haarvaten van de samenleving. Hierdoor bereiken wij ook kinderen die niet direct in beeld zijn, zoals gezinnen met schulden en ‘onzichtbare’ gezinnen waarvan ouders bijvoorbeeld ZZP-er of ondernemer zijn.

Lees meer over onze werkwijze en de gemeenten waar we mee samenwerken.

Volg ons op

Contactgegevens

E-mailadres: gelderland@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 026 - 35 40 397 of 06 512 006 95 Helpdesk: Corina Cooke
Aanwezig: dinsdag tot en met donderdag van 9 uur tot 16 uur

Adres: Papendallaan 60, 6816 VD Arnhem
Donaties op: NL09RABO0157582213
KvK nummer: 09217112
RSIN nummer: 821986223
Meer info: Contactgegevens lokale aanspreekpunten >>


Ben je al intermediair?

Log in Aanmelden

Spelregels

Gemeenten met een zelfstandig fonds

Arnhem

Deze gemeenten doen mee

Download

Is er geen fonds in jouw gemeente? Neem dan contact op met de coördinator.

Nieuws

Verhalen

Ambassadeurs

Partners

Bestuur

Johan Kruithof (Voorzitter, regio Stedendriehoek en Rivierenland), Hans-Paul Visser (Penningmeester), Rita Weeda (Secretaris, regio Food Valley & Arnhem), Marjan van Munster (Regio Nijmegen), Aukje Sinte Maartensdijk (Regio Noord-Veluwe), Gerard van Balveren (Regio Achterhoek), Grace Roetert (Regio Arnhem)

Wist je dat?

Nederlandse gemeenten zijn aangesloten bij ons.

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2021 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2021 via ons lid van een cultuurclub.