Henk Lubberding

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland pagina

Ambassadeur Henk Lubberding
Henk Lubberding staat bij velen op het netvlies als de hard werkende meesterknecht, die kilometers lang op kop reed. In een razend tempo op weg naar de finish, rijdend voor zijn ploegmaten. Zijn lijst van persoonlijke prestaties is niet minder indrukwekkend. Hij werd namelijk tweemaal Nederlands kampioen en won de klassieker Gent-Wevelgem. Maar liefs dertien keer reed hij de Tour de France, waarin hij drie etappe-overwinningen boekte, de witte trui won, in het geel reed én driemaal bij de eerste tien in het eindklassement eindigde.

Kapitein
Tijdens zijn wielerloopbaan werkte Henk zich op tot wegkapitein. Dit hield in dat hij de renners motiveerde en stuurde, vooral daar waar stagnatie optrad. Henk heeft maar liefs 28 jaar gekoerst (van zijn 11e t/m zijn 39e!!). Op diverse gebieden was hij trendsetter. Denk maar eens aan zijn wapperende manen en de karakteristieke haarband!! Na zijn lange wielerloopbaan startte hij het bedrijf ‘Teambuilding met Lubberding’ op wat hij samen met zijn echtgenote Corina runt. Dit evenementenbureau draait inmiddels al sinds 1996 zeer succesvol. Als trendsetter onder de ex-topsporters organiseert hij o.a. fietsclinics , teambuilding voor bedrijven en organisaties.

Wat Henk mensen leert komt niet uit een boekje of van een cursus, het is zijn pure ervaring die hij met anderen deelt. Henk is geen copycat. Op sportgebied is Henk nog steeds actief. Op zijn website is daar meer informatie over te vinden. En hij is als ambassadeur betrokken bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Bezoek website                                             Social Media

 

 

  

 

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.