Ambassadeurs

1 mei 2020

Ambassadeurs

Brigitte Heitzer en Soraya zingen ‘You Matter To Me’

Brigitte Heitzer is musicalster en ambassadeur van ons fonds. Soraya Gerrits zit in haar 3e jaar hbo Bachelor Muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en is aankomend musicalster. Beiden zitten vanwege de coronacrisis thuis. Voorstellingen en schoolprojecten zijn afgelast en daar balen ze stevig van. Toch namen ze de moeite samen een lied voor ons fonds op te nemen. ‘Omdat alle kinderen moeten kunnen zingen en dansen’.

Coronacrisis

Half maart 2020. De coronacrisis heeft de samenleving tot stilstand gebracht. Soraya mailt: “School is dicht, ik zit thuis. Kan ik iets voor jullie doen? Zingen? Online lessen geven?” Soraya ontving in haar jeugd een bijdrage van ons fonds voor de theaterschool en zong vorig jaar mee bij een optreden van Brigitte Hetizer. We koppelen haar opnieuw aan ambassadeur Brigitte Heitzer en samen besluiten ze een lied op te nemen. “Ik zag allerlei initiatieven voorbijkomen op social media en ik dacht aan al die kids die thuis zitten. Daar wil ik graag iets voor doen.

Dichte scholen

School is dicht en dat heeft een grote impact. Er zijn maar een paar online lessen. We krijgen veel praktijkvakken, die kun je niet online doen. Dit jaar waren er veel leuke dingen gepland, een aantal concerten en de eindvoorstelling. Dat lopen we nu mis. En de mensen die nu eindexamen moeten doen, hebben echt een probleem. Een aantal hebben al een baan maar alle theaters zijn dicht. Het is nog maar de vraag hoe mijn werkveld er na de coronacrisis uit komt te zien. Het voelt een beetje doelloos, echt balen. Daarom ben ik blij dat Brigitte en ik iets voor jullie kunnen doen.”

Onzekere toekomst

Ook Brigitte Heitzer zit thuis met haar twee kinderen van 5 en 7 en haar man, die zzp’er is. De voorstelling ‘Goodbye, Norma Jeane’ over Marilyn Monroe waar ze in speelde, is afgelast. “Mijn werk ligt zo goed als stil,” zegt ze. “We moesten nog 30 voorstellingen en hebben de laatste gespeeld zonder dat we wisten dat het de laatste was. We hebben niet eens afscheid van elkaar kunnen nemen. Geen idee of de geplande producties doorgaan. Het valt me zwaar, moet ik zeggen. Er is zoveel onzekerheid. Mijn man en ik zijn allebei zzp’er en we hebben geen idee hoe de toekomst eruit gaat zien.

Ondertussen borrelen er wel allerlei ideeën op hoor, ik wil echt bezig blijven. Ik voel nu zo sterk hoe belangrijk creativiteit is. Dat is wat de dag mooi maakt. Hier in huis maken we samen muziek, we dansen en zingen samen. Daarom is het initiatief van Soraya zo leuk. Ik gun het alle kinderen om te zingen en te dansen.”

‘You Matter To Me’

Brigitte en Soraya kozen voor het nummer ‘You Matter To Me’. Een toepasselijke tekst in deze tijd. ‘You Matter To Me’ betekent ‘je doet er toe’, ‘je bent belangrijk voor me’. In deze tijd geldt dat extra. We moeten elkaar beschermen, of we elkaar kennen of niet. Soraya heeft het uitgekozen en we hebben het samen, maar wel ieder apart thuis, ingezongen. We hopen dat het wat troost en inspiratie biedt. En hoop. Hoop is zo belangrijk in deze dagen!”

Lees meer

Lees meer verhalen

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.