Brigitte Heitzer

“Muziek is zo belangrijk voor kinderen. Ze reageren er acuut op.”

Rotterdam, 26-06-2019 Musical actrice Brigitte Heitzer, ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Foto: Bastiaan Heus

Muziek maken, zingen of dansen helpt bij de ontwikkeling, vindt musicalster (waaronder Evita) Brigitte Heitzer. Ze wil dat alle kinderen iets aan muziek kunnen doen, ook als er thuis geen geld is. Daarom is ze ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

“Muziek is mijn leven, mijn uitlaatklep. Ik word er heel gelukkig van en ben zo blij dat ik er mijn vak van heb kunnen maken,” zegt Brigitte. “Muziek is zo belangrijk voor kinderen. Kinderen reageren er acuut op, zelfs baby’s in de buik. Als je niet lekker in je vel zit, kan muziek helpen. Als kinderen muziek maken of dansen helpt dat enorm bij hun ontwikkeling. Het is zo jammer dat muziekles op school niet vanzelfsprekend meer is. Daardoor moeten kinderen buiten school op muziekles en dat kost geld. Daarom ben ik blij dat ik nu ambassadeur ben voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Ook als er thuis geen geld is, moeten kinderen gewoon naar muziekles kunnen. Daar ga ik me voor inzetten!”

Lees meer

Interview Brigitte Heitzer: ‘Muziek is mijn leven’

Volg Brigitte

Instagram: @brigitteheitzer79

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.