Intermediairs

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht pagina

Utrecht | 21 februari 2020

Intermediairs

Monique: “Zo lang ik intermediair kán zijn, wil ik het ook zijn”

Monique van Wielink is intermediair en aanspreekpunt voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur in Bunnik.  Monique kwam in aanraking met het fonds via een organisatie die allerlei kinderactiviteiten organiseert. “Ik vind het fantastisch dat ik een kleine schakel mag zijn.”  

“Er waren veel kinderen in Bunnik die wilden sporten, maar er was weinig geld,” zegt Monique. “Bij cultuur was het net andersom. Er was geld, maar geen kinderen. Mij is toen gevraagd het fonds, en dan met name de cultuurkant, op de kaart te zetten. Ik ben intermediair geworden omdat ik vind dat het inkomen van ouders niet bepalend mag zijn voor de ontwikkeling van een kind. Sporten of een culturele activiteiten zijn zo vormend, daar zet ik me volop voor in. En het is zo’n kleine moeite om die schakel te zijn. Maar daarmee zorg je er wel voor dat alle kinderen dezelfde kansen kregen. 

Vooroordelen

Monique: “Er zijn ook best veel vooroordelen. Dat mensen vinden dat muziek, ballet en hockey iets is wat je alleen maar doet als je geld hebt. Dat klopt gewoon niet. Ik heb nu een vluchtelingengezin waar twee kinderen piano spelen. De kinderen genieten er enorm van, maar ook de ouders hebben meer contacten buiten de deur, simpelweg omdat ze de kinderen naar pianoles brengen en halen of naar en uitvoering gaan. Daardoor ontmoeten ze andere ouders. Ze nemen het heel serieus. Het is zo mooi als je dat voor een gezin kan organiseren. 

 Gezamenlijk einddoel

Ik heb een groot netwerk in Bunnik doordat ik veel in het jongerenwerk heb gedaan. Ik merk dat dat helpt. Soms wordt een aanvraag afgekeurd omdat die niet helemaal volgens de regels is. Dan komt het erop aan er een schepje bovenop te doen. Dan scheelt het dat ik de mensen aan de andere kant ken. Samen kijken we dan naar wat er wél kan. Als je samen beseft dat het einddoel is dat een kind bijvoorbeeld op zwemles kan, zie je dat er veel meer kan dan dat je alleen maar een formuliertje invult. Dat gaat over bevlogenheid en drive. Dat je net wat harder loopt. Het is voor mij echt geen moeite om ’s avonds even met een moeder te appen als ik nog wat gegevens nodig heb en zij niet op een andere tijd kan. Het gaat om contact.  

Ik vind het fantastisch dat het fonds er is en dat ik een kleine schakel mag zijn. Zo lang ik intermediair kan zijn, wil ik het ook zijn. 

Word ook intermediair!

 

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.