Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht

Meedoen met sport of cultuur, maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek- of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus.

Een aanvraag kan worden gedaan door een intermediair. Bijvoorbeeld een leerkracht, maatschappelijk werker, buurtsportcoach of cultuurcoach. Wij betalen de vergoeding rechtstreeks aan de sportclub of cultuurinstelling. Lees hieronder hoe het werkt.

Voor ouders

Wat moet je doen?

Stap 1: Vraag aan de juf of meester van je kind, de buurtsportcoach, de schuldhulpverlener of bij het wijkteam of ze je willen helpen om een aanvraag te doen. Dit doen zij samen met jou, op de computer. Als de aanvraag naar het fonds is gemaild, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten of op les.

Stap 2: De juf of meester, de buurtsportcoach, schuldhulpverlener of het wijkteam vertelt je meestal binnen een week of het Jeugdfonds de lessen betaalt.

Stap 3: Betaalt het fonds? Meld je kind dan aan bij de sportclub of de instelling, bijvoorbeeld de muziek – of dansschool, waar je kind naar toe wil. Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de club of lesgever.

De spelregels zijn in elke gemeente een beetje anders.

Tip: Maak gebruik van de ouderkaart.

 

 

Voor intermediairs

Ik help een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen. Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator.

Voor gemeenten

Meedoen is niet moeilijk

Wilt u meer informatie over het starten van een eigen fonds of het aansluiten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur, neem dan contact met ons op. We komen graag langs!

Wanneer uw gemeente zich aansluit bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur, kunnen we ook in uw gemeente kinderen die opgroeien in armoede de kans geven om mee te doen. Zo krijgen kinderen de kans om zich te ontwikkelen en wordt sociale uitsluiting en achterstand voorkomen. We werken met professionele intermediairs uit onder andere het onderwijs, wijkteams, schuldhulpverlening, jeugdzorg en een groot netwerk van onze bevlogen vrijwilligers en maatschappelijke partners. Daardoor zijn we aanwezig in de haarvaten van de samenleving. Hierdoor bereiken wij ook kinderen die niet direct in beeld zijn, zoals gezinnen met schulden en ‘onzichtbare’ gezinnen waarvan ouders bijvoorbeeld ZZP-er of ondernemer zijn.

Lees meer over onze werkwijze en de gemeenten waar we mee samenwerken.

Volg ons op

Contactgegevens

Coördinator(en): Arianne Niks en Jolanda Kamphuis
E-mailadres: utrecht@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 06–14322908 Helpdesk: Team Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht
Aanwezig: Ma t/m vrij 9.00-12.30 uur en 13.30-17.00 uur

Adres: Witboom 1, 4131 PL Vianen
Donaties op: NL37RABO0103256083
KvK nummer: 30201354
RSIN nummer: 815833362


Ben je al intermediair?

Log in Aanmelden

Spelregels

Gemeenten met een zelfstandig fonds

Wijk bij Duurstede

Deze gemeenten doen mee

Download

Is er geen fonds in jouw gemeente? Neem dan contact op met de coördinator.

Nieuws

Verhalen

Ambassadeurs

Partners

Bestuur

Hans Spigt (Bestuurslid), Merijn Tops (Penningmeester), Jorien Basart (Secretaris), Joscha de vries (Voorzitter), Bas van den Brand (Bestuurslid), Eline Janssens (Bestuurslid), Sanne Frequin (Bestuurslid)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het lokale nieuws en schrijf je in de voor de nieuwsbrief van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht.

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

kinderen groeit op in armoede.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te sporten.

kinderen en jongeren kregen in 2020 de kans om te dansen, muziek te maken of schilderen.