Tommy St. Jago

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht pagina

Tommy St. Jago is ambassadeur voor Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht. De rechtsbenige centrale verdediger speelt sinds zijn 11e in de opleiding bij FC Utrecht. De verdediger speelde jeugdinterlands voor Oranje Onder 17 en Oranje Onder 18. 

‘Sport laat zien wie je bent. In het veld, maar ook daarbuiten’

Ambassadeur Tommy St.Jago“Sporten betekent voor mij me fit en gezond voelen en optimaal mijn talent benutten.” Voetballen geeft me een focus en leert me discipline. Het heeft me tot een echte vechter gemaakt. Bovendien leert het je om met tegenslagen om te gaan, zoals bijvoorbeeld bij een blessure. Dingen die je niet alleen in sport, maar sowieso in de rest van je leven nodig hebt om iets te bereiken.

Laat zien waar je goed in bent

Iedereen heeft zijn eigen persoonlijkheid, met eigen talenten.’‘Laat jezelf zien”, is de boodschap van Tommy. Hij hoopt door zijn rol als ambassadeur te laten zien hoe belangrijk het is voor kinderen om zichzelf te kunnen zijn. Teamsport helpt daarbij ook om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Je leert samenwerken en voor je teamgenoten klaarstaan, ook in moeilijke tijden. Sporten geeft kinderen het gevoel ergens onderdeel van te zijn.

Inspiratiebron

Real Madrid, is naast FC Utrecht, zijn favoriete club. Sergio Ramos en Cristiano Ronaldo zijn echte voorbeelden van Tommy. Niet alleen op het veld, maar zeker ook daarbuiten. Ronaldo en Sergio zijn voor mij zo’n inspiratie omdat ze zo maatschappelijk betrokken zijn. “Je hebt een rol te vervullen binnen de samenleving, zeker als je veel aanzien hebt zoals een Ronaldo”, vindt Tommy.

Combinatie studie & voetbal

Tommy kan zich geen leven zonder sport en bewegen voorstellen. Deze passie voor sport zie je ook terug in diverse studies die hij heeft gedaan. Naast voetballen, heeft de 19-jarige Utrechter zojuist zijn studie als Sport & Bewegingsagoog aan het ROC Utrecht Sport afgerond. “Ik vind het belangrijk om naast voetballen, me ook te blijven ontwikkelen op een ander vlak. Ik vind het fantastisch om mensen te helpen bewegen.” Niet alleen gezonde mensen, maar ook mensen met bijvoorbeeld geestelijke-of verslavingsproblematiek. “Mentaal goed in je vel zitten is net zo belangrijk als een fysiek sterk lijf’,  aldus Tommy.

Ga doen waar je blij van wordt!

Belangrijke boodschap die Tommy alle kinderen wil meegeven: “Ga kijken welke sport je leuk vindt om te doen. Durf te proberen. Alleen zo kom je erachter welke sport bij je past en waar je energie uit haalt.”

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.