Lokaal Verhaal

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland pagina

Gelderland | 17 september 2020

intermediair
Jaaroverzicht
Lokaal Verhaal

Intermediair Mitchel Hammadi: “Laten we proberen de schaamte weg te nemen, het kan de beste overkomen”

In de rubriek ‘Wie zijn onze intermediairs’ stellen wij de toppers van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland voor, aan de hand van korte vragen. Dit keer Mitchel Hammadi.

Vertel eens wat over jezelf?

Ik werk sinds mei 2019 als buurtsportcoach jongeren Voorgezet Onderwijs en als jongerenwerker voor gemeente Winterswijk. Daarnaast ben ik als intermediair en contactpersoon verbonden aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Waarom ben je intermediair?

Tijdens mijn werkzaamheden kom ik met veel jongeren in aanraking. Elk jongere heeft een eigen verhaal en eigen achtergrond. Door het vele contact kan ik gelukkig vaak een vertrouwensband opbouwen. Ook bij het organiseren van sportactiviteiten is er veel contact en veel gesprekken. Het valt mij hierbij op dat helaas veel jongeren niet in staat zijn te sporten, simpelweg omdat er in het gezin geen toereikende financiële middelen zijn. Dit vind ik enorm jammer, omdat sport en culturele activiteiten voor ieder kind toegankelijk en mogelijk moet zijn. Jongeren halen hier enorm veel plezier uit, het is uiteraard goed voor je gezondheid (zowel fysiek als geestelijk) en ook het sociale aspect is belangrijk. Ik vind het fijn om intermediair te zijn.

Waarom is het Jeugdfonds Sport & Cultuur zo belangrijk?

Het Jeugdfonds is laagdrempelig en duidelijk. Het is enorm fijn dat er een instantie is die zich voor dit soort dingen inzet. Er zijn veel kinderen en jongeren in Nederland afkomstig uit gezinnen waarbij de financiën een struikelblok zijn. Meer dan wij denken. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat deze kinderen en jongeren zich kunnen blijven ontwikkelen en ook vrienden en vriendinnen kunnen maken. 

Wat is jouw mooiste moment?

Het is natuurlijk cliché om te zeggen dat elke inschrijving een mooi moment is. Dit is wel zo! Maar om er dan toch één te kiezen; onlangs ben ik bijna drie maanden bezig geweest met een jongen. Hij wilde dolgraag fitnessen, want het zou hem helpen met zijn zelfvertrouwen. Ik stuitte op weerstand van de sportschool waar hij wilde sporten, omdat het voor hen niet duidelijk was hoe de regeling met het JFSC in elkaar zat. Het duurde dus even, maar kort geleden is er dan toch een akkoord gekomen. De desbetreffende jongen heeft mij op Instagram wel 15 berichtjes gestuurd met hoe dankbaar hij is. Dat gaf mij een warm en gewaardeerd gevoel. 

Heb je tips voor andere intermediairs?

Maak het Jeugdfonds Sport & Cultuur nog bekender. Ik krijg vaak de vraag van verenigingen of ik kan meedenken over manieren waarop jongeren kunnen sporten die het eigenlijk niet kunnen betalen. Wanneer ik ze uitleg dat het JFSC er is voor dit soort situaties, geven ze aan dat ze het nog niet kenden. Daarnaast zijn er veel kinderen en jongeren die in de verborgen armoede zitten. Hier valt veel winst te behalen. Probeer deze jongeren boven water te krijgen en ga laagdrempelig te werk. Schaamte is ook een belangrijk knelpunt hierin. Wees warm, open en oprecht!

Wat is je wens voor de toekomst?

Uiteraard is het wishfull thinking, maar het zou geweldig zijn als er ongelimiteerde fondsen zijn voor het Jeugdfonds. Dan zouden we zoveel mogelijk kinderen kunnen helpen. Laten we proberen om de schaamte weg te nemen, het kan namelijk de besten overkomen! Het zou toch fantastisch zijn dat het mogelijk is voor elk kind in Nederland om te sporten? Of deel te nemen aan culturele activiteiten? Ik geloof er zeker in!

Ook intermediair worden? Lees meer en meld je aan:

Word ook intermediair

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.