Intermediairs

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland pagina

Gelderland | 8 februari 2023

Intermediairs

Intermediair Jeroen Ruijters: ‘Neem áltijd je flyers mee!’

Intermediairs zijn onmisbaar om te zorgen dat alle kinderen kunnen meedoen aan sport en cultuur. Regelmatig laten we een van de toppers van Jeugdfonds Gelderland aan het woord aan de hand van korte vragen. Dit keer Jeroen Ruijters.

Vertel eens wat over je werk als intermediair?

Ik ben jongerenwerker en jongerencoach voor de Gemeente Duiven. Tijdens mijn werk kom ik veel in contact met jongeren. Veel jongeren in de Gemeente Duiven zijn al aangesloten bij een sportvereniging, of participeren op het gebied van cultuur. Maar voor die jongeren die het thuis financieel moeilijk hebben wil ik graag door de inzet van het Jeugdfonds Sport & Cultuur een brug slaan naar het verenigingsleven. Ik vertegenwoordig als intermediair het Jeugdfonds tijdens netwerkoverleggen. Ik hang posters op bij de instanties in de gemeente Duiven (scholen, huisartsen, maatschappelijk werk, etc.) en verspreid flyers tijdens events (markten, festivals etc.).

Waarom ben je intermediair?

Sport en cultuur vind ik belangrijke middelen om te kunnen verbinden met de jongeren. Door sport en cultuur kunnen de jongeren zichzelf op meerdere vlakken ontwikkelen.

Waarom is het Jeugdfonds zo belangrijk?

Binnen mijn doelgroep jeugd en jongeren zitten ook genoeg jongeren die een kwetsbare thuisbasis hebben. Daar biedt het Jeugdfonds Sport & Cultuur mogelijkheden voor. Je ziet momenteel dat er veel financiële uitdagingen zijn voor gezinnen. Sport en cultuur aanbieden aan de jeugd en jongeren mag in mijn ogen hier niet de dupe van zijn.

Waarom is sport en cultuur zo belangrijk voor kinderen?

Sport en cultuur is een mooie manier om te ontspannen; een uitlaatklep. Kunnen de jongeren dit niet vinden in sport en cultuur dan gaan ze die uitlaatklep op andere, misschien minder veilige, manieren zoeken. Een sportclub/culturele vereniging zorgt voor structuur, discipline, ontwikkeling van verantwoordelijkheidsgevoel voor jongeren. Het is een manier om je sociale vaardigheden te ontwikkelen. Het houdt jongeren fysiek en mentaal fit.

Wat is jouw mooiste moment?

Een moeder van 3 kinderen stond op het punt om de kinderen bij de voetbalvereniging weg te halen vanwege financiële problemen. Door de hulp van het Jeugdfonds kon ze haar kinderen wel weer inschrijven. Ze was daar erg dankbaar voor.

Heb je tips voor andere intermediairs?

Neem altijd je flyers en posters mee, presenteer het Jeugdfonds Sport & Cultuur bij alle netwerkbijeenkomsten waar je komt. Heb je direct contact met jeugd en jongeren, vraag altijd of ze al lid zijn van een vereniging.

Wat is je wens voor de toekomst?

Dat ieder kind in Nederland, ongeacht de thuissituatie, de mogelijkheid krijgt om deel te nemen aan sport en cultuur.

Heb je een vraag aan Jeroen? Mail naar: j.ruijters@mikado-welzijn.nl

Word ook intermediair! >>

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.