Intermediairs

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland pagina

Gelderland | 4 januari 2023

Intermediairs

Intermediair Sultan: ‘Als kinderen vertellen hoe het gaat met sporten smelt ik’

Intermediairs zijn onmisbaar om te zorgen dat alle kinderen kunnen meedoen aan sport en cultuur. Regelmatig laten we een van de toppers van Jeugdfonds Gelderland aan het woord aan de hand van korte vragen. Dit keer Sultan Duda.

Vertel eens wat over jezelf?

Ik ben sinds 2005 werkzaam als administratief medewerkster op de Islamitische basisschool in Harderwijk. Naast het werk op de het administratie ben ik de voorzitter van de ouderraad (OR) en de vertrouwenspersoon van onze school. Dit maakt dat ik veel in contact kom met ouders, maar ook leerlingen. In 2017 heb ik me opgegeven als intermediair Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Hoe ziet jouw werk als intermediair eruit?

Omdat ik al zo lang in het onderwijs werk, gaat het eigenlijk van zelf. Ik voer dagelijks gesprekken met ouders en met leerlingen. Zowel op school als privé. Uit zo’n gesprek komt naar voren welke gezinnen gebruik kunnen maken van het Jeugdfonds. Dan geef ik extra informatie over het Jeugdfonds, als het nodig is ook in het Turks. Zo merk je dat de blijdschap van gezinnen om de hoek zit.

Waarom ben je intermediair?

Ik heb de functie intermediair van een oud-collega overgenomen. Omdat ik als ‘spin in het web’ gezien wordt, leek het mij en mijn team het beste dat ik intermediair werd. Als geboren en getogen Harderwijker ben ik het bekende gezicht van onze wijk. Dit maakt de drempel laag voor ouders, ze kunnen gemakkelijk in contact komen. Veel ouders hebben geen idee wat het Jeugdfonds inhoudt.

Waarom is Jeugdfonds Sport & Cultuur zo belangrijk?

Sport en bewegen hebben een positieve invloed op onder meer de hersenstructuur van kinderen, en op hun executieve functies zoals werkgeheugen en planningsvaardigheden. Elk kind is uniek en heeft recht op sport & cultuur.

Wat is jouw mooiste moment?

Wanneer een kind start met sport, vraag ik na een tijdje hoe hat gaat met sporten. Dat gesprek tussen ons verloopt dan met grote ogen en een glimlach op het gezicht van het kind, echt een moment om te smelten. En de dankbaarheid van de ouders. 

Heb je tips voor andere intermediairs?

Het is belangrijk om laagdrempelig te blijven. En het is goed om aan ouders/verzorgers duidelijk maken dat de intermediairs werken volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). 

Wat is je wens voor de toekomst?

Dat het Jeugdfonds Sport & Cultuur nog lang op deze manier mag blijven bestaan, mag groeien in bekendheid en er gelijkheid is voor alle kinderen!

Heb je een vraag aan Sultan? Mail naar: s.dulda@elamalscholen.nl.

Word ook intermediair! >>

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.