Intermediairs

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda pagina

Breda | 29 mei 2024

Intermediairs

Petra: ‘Als intermediair kun je een verschil maken voor gezinnen!’

Petra is leerkracht en intern begeleider bij Openbare Basisschool De Toermalijn in Bavel. Als intern begeleider is Petra ook intermediair voor het Jeugdfonds. Toen ze op enig moment hoorde dat er allerlei mogelijkheden zijn voor gezinnen die het financieel minder breed hebben, is ze op zoek gegaan en ontdekte onder andere het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Ouders zouden graag zien dat hun kind mee kan doen aan Sport en Cultuur, maar omstandigheden zorgen er soms voor dat dit (financieel) niet lukt. Door samen met ouders het gesprek hierover aan te gaan en hen te wijzen op het bestaan van het Jeugdfonds, kan ze ouders laten zien dat er zeker mogelijkheden voor hun kind zijn.

“Als intermediair kun je een verschil maken voor gezinnen en dat voelt heel fijn! Intermediairs hebben een hele belangrijke rol in het aangaan van het gesprek. Ouders brengen het vaak zelf niet altijd ter sprake. Ze kennen de regeling niet of de informatie erover bereikt hen niet.” Samen met de ouder en het kind bekijkt Petra wat er allemaal mogelijk is en vullen ze de aanvraag in. Ze zorgt dat de waardebon die bij de goedkeuring zit, voor de aanschaf van de specifieke kleding of materialen, bij de ouders terecht komt.

Als intermediair kun je een verschil maken voor gezinnen en dat voelt heel fijn!

De afhandeling van de aanvraag gaat erg vlot, dus kinderen hoeven vaak niet lang te wachten om te beginnen!
Ze vindt het superleuk als ze hoort dat een kind is begonnen met een sport of muziekles. Als voorbeeld noemt ze de zorgen die ze hadden over een gezin met 2 kinderen. Voor de oudste hebben we kunnen regelen dat hij kon gaan starten op de scouting en de jongste is begonnen met dansles. Mooi om te zien dat deze kinderen er iedere week met veel plezier naartoe gaan! Het geluk en plezier van de kinderen om lekker mee te kunnen doen, dat is de grootste motivatie voor Petra.

Het is zo’n mooie regeling. Kinderen kunnen kiezen wat ze leuk vinden: van hockey tot paardrijden, en van voetbal tot muziekles of scouting. Wauw!

Tip voor andere intermediairs

Durf het gesprek aan te gaan. Ik heb nog nooit een ouder gehad die negatief reageerde toen ik over het fonds begon. Overigens is het ook zaak om zorgvuldig om te gaan met de regeling. Als bijvoorbeeld een judopak van vorig jaar nog past, vraag ik geen nieuwe aan. Dat hoort er ook bij.

Tip voor ouders

Voel je meer dan welkom om bij mij binnen te lopen of contact met mij op te nemen! We kijken dan samen wat er mogelijk is.

Weetjes over Petra

Hoe oud ben je? 49 jaar.
Wat is je favoriete sport? Hardlopen en wandelen.
Wat is je favoriete lied? Geen specifieke favoriet, luister graag naar Q-music.
Waar ben je het meest trots op? Als je ziet en voelt dat je samen met ouders echt iets voor de kinderen kunt betekenen.
Wat zou je doen als je een miljoen in de loterij wint? Blijven werken met kinderen.
Wat gun je kinderen in Breda? Dat alle kinderen na schooltijd kunnen deelnemen aan een sport of activiteit die hun interesse heeft.

Word ook intermediair

 

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.