Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda betaalt de contributie / het lesgeld en de attributen voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om te kunnen sporten, zwemles te volgen of aan culturele lessen zoals muziek, dansen, schilderen, theaterschool, scouting of DJ les te volgen.

BredaPas? Doe een aanvraag via Sam&

 

Hoe werkt het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda?

Voor ouders

Wat moet je doen?

Stap 1: Vraag aan de juf of meester van je kind, de buurtsportcoach, de schuldhulpverlener, maatschappelijk werk of bij het wijkteam of ze je willen helpen om een aanvraag te doen. Dit doen zij samen met jou, op de computer. Als de aanvraag naar het fonds is gestuurd, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten of op les.

Stap 2: De juf of meester, de buurtsportcoach, schuldhulpverlener of het wijkteam vertelt je meestal binnen een week of het Jeugdfonds de lessen betaalt.

Stap 3: Betaalt het fonds? Meld je kind dan aan bij de sportclub of de instelling, bijvoorbeeld de muziek – of dansschool, waar je kind naar toe wil. Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de club of lesgever.

De spelregels zijn in elke gemeente een beetje anders.

BredaPas?
Een ouder met BredaPas kan zelf een aanvraag indienen. Dit kan via Sam&. Hier kun je aanvragen doen voor sport, een culturele activiteit zoals dansen, muziekles, scouting of DJ les, maar ook voor een schoolreisje, een uitje of een verjaardagsbox.

Doe een aanvraag via Sam&

Vergeet je niet een foto van de voor -en achterkant van jouw BredaPas toe te voegen?

Voor intermediairs

Ik help een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen. Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator.

Volg ons op

Contactgegevens

Coördinator(en): Hanneke van den Boom
E-mailadres: breda@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 06 - 404 104 53 (voor aanvragen) en 06 - 143 872 91 (voor coördinator) Aanwezig: Maandag, dinsdag en donderdag

Adres: Gasthuisvelden 11, Breda
Donaties op: NL17RABO0134977092
KvK nummer: 58944400
RSIN nummer: 853248680


Ben je al intermediair?

Log in Aanmelden

Spelregels

Download hier de spelregels

Download

Nieuws

Ambassadeurs

Bestuur

Jeroen Meeuwissen (Voorzitter), Thea Kremers (Secretaris), Jan Hein van der Veeken (Penningmeester), Carolien Lageuse (Communicatie), Annemieke Siebrand (Fondsenwerving), Sjef Kuijsters (Bereik)

Wist je dat?

Nederlandse gemeenten zijn aangesloten bij ons.

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2021 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2021 via ons lid van een cultuurclub.