Lokaal Verhaal

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland pagina

Gelderland | 22 oktober 2019

Intermediairs
Lokaal Verhaal

Intermediair Paul Koopman: ‘Sporten is geen luxe, het maakt je fysiek en mentaal fit’

In de rubriek ‘Wie zijn onze intermediairs’ stellen wij de toppers van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland voor, aan de hand van korte vragen. Vandaag Paul Koopman.

Vertel eens wat over jezelf?

“Ik ben jongerenwerker en combinatiefunctionaris van de gemeente Bronckhorst.”

Waarom ben je intermediair?

“Ik ben veel in contact met jongeren waarvan de ouders het niet altijd even breed hebben. Jongeren kunnen zich bezwaard voelen om bij hun ouders aan te kloppen voor geld voor een lidmaatschap. Op het moment dat ik als intermediair zie dat sporten vanwege financiële redenen geen optie is voor een kind zet ik me in om via het Jeugdfonds Sport & Cultuur te zorgen dat een kind toch kan sporten. Ik zorg ervoor dat ouders niet hun hele administratie open hoeven te gooien en ik help met het toeleiden naar een sportvereniging. Ik hou ervan om snel te handelen en als intermediair krijg ik de mogelijkheid dit ook te doen.”

Waarom is sport en cultuur zo belangrijk voor kinderen?

“Sporten helpt bij het reguleren van stress, het maakt je zowel fysiek als mentaal fit, je komt in contact met andere mensen, je leert omgaan met winnen en verliezen, je kunt je frustraties kwijt op een goede manier en zo kan ik nog wel even doorgaan. Sporten wordt vaak gezien als een luxe die niet zozeer noodzakelijk is. Kleding en eten staan op de voorgrond terwijl ik ervan overtuigd ben dat sporten zeker bij de belangrijke zaken in het leven hoort.”

Wat is jouw mooiste moment?

“Het geeft me een goed gevoel om de jongere nog eens te bezoeken bij de vereniging zodat ik zelf kan zien hoeveel het opgeleverd heeft voor een jongere en zijn omgeving.”

 

Ook intermediair worden? Lees meer en meld je aan:

Voor intermediairs

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.