Lokaal Verhaal

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland pagina

Gelderland | 13 juni 2023

intermediair
Lokaal Verhaal

Intermediair Marjet Koets: “Je ziet een last van de schouders vallen als het Jeugdfonds ouders kan helpen.”

Intermediairs zijn onmisbaar om te zorgen dat alle kinderen kunnen meedoen aan sport en cultuur. Regelmatig laten we een van de toppers van Jeugdfonds Gelderland aan het woord aan de hand van korte vragen. Dit keer Marjet Koets.

Vertel eens wat over jezelf?

Ik ben nu bijna 1,5 jaar werkzaam als sociaal werker bij Welzijn West Betuwe. Sinds kort ben ik ook het lokaal aanspreekpunt voor Jeugdfonds Sport & Cultuur binnen gemeente West Betuwe.

Waarom ben je intermediair?

Omdat het Jeugdfonds de mogelijkheid biedt aan kinderen om mee te doen aan sport of cultuur, ongeacht hoe hun ouders er financieel voor staan. Vanuit mijn werk kom ik regelmatig gezinnen tegen die het financieel moeilijk hebben en hierdoor soms ook in de problemen komen. Kunnen deelnemen aan sport of cultuur lijkt dan uitgesloten, maar Jeugdfonds Sport Cultuur maakt dit mogelijk en zorgt dat kinderen niet de dupe zijn.

Waarom is Jeugdfonds Sport & Cultuur zo belangrijk?

Met een simpele aanvraag kunnen kinderen dankzij het Jeugdfonds deelnemen aan een sport of cultuuractiviteit die zij leuk vinden. Het mooie bij het Jeugdfonds is ook dat ze de intermediair ruimte geven om ‘verder te kijken dan de getallen’. Soms vallen mensen buiten alle regelingen doordat ze net te veel inkomsten hebben, maar houden ze bijvoorbeeld door hoge zorgkosten veel minder over dan mensen die wel vergoedingen krijgen.

Waarom is sport en cultuur zo belangrijk voor kinderen?

Naast dat bewegen en actief zijn gezond is voor iedereen, is het ook zo belangrijk dat kinderen ‘erbij horen’ en net zo kunnen meedoen als hun klasgenoten. Daarnaast leer je bij een club of vereniging nieuwe mensen kennen, worden sociale vaardigheden ontwikkeld en heb je natuurlijk een leuke tijd in het uitoefenen van je sport of hobby!

Wat is jouw mooiste moment?

Ik zie bij veel gezinnen een last van de schouders vallen als Jeugdfonds een vergoeding kan bieden in de contributie voor hun zoon of dochter.

Heb je tips voor andere intermediairs?

Zet je netwerk in om professionals te vinden die werken met kinderen of gezinnen, zodat zij ook intermediair kunnen worden. Met elkaar kunnen we sport en cultuur voor nog meer kinderen mogelijk kunnen maken!

 

Heb je een vraag aan Marjet? Mail naar: mkoets@welzijnwestbetuwe.nl

 

Word ook intermediair! >>

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.