Intermediairs

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland pagina

Gelderland | 15 september 2021

Intermediairs

Intermediair Lianne Bijl: ‘Op een makkelijke manier voor kinderen een groot verschil maken’

In de rubriek ‘Wie zijn onze intermediairs’ stellen wij de toppers van JFSC Gelderland voor, aan de hand van korte vragen. Dit keer Lianne Bijl. 

Vertel eens wat over jezelf?

Sinds kort ben ik directeur van basisschool de Lingelaar in Beesd. Ik werk sinds 2009 in het onderwijs. Eerst heb ik 10 jaar op een klein dorpsschooltje gewerkt als leerkracht van de middenbouw. Twee jaar geleden ben ik gestart als plaatsvervangend directeur bij de Lingelaar, waar ik nu dus directeur ben. Dit jaar begin ik met het laatste jaar van de opleiding schoolleider. Zelf ben ik in mijn vrije tijd graag met sport bezig. Ik wandel, loop hard met een loopgroepje of ben in de sportschool te vinden. Het JFSC spreekt me dus zeker aan!

Waarom ben je intermediair?

Ik nam het stokje over van de vorige directeur die al intermediair was en zorgde voor aanvragen voor diverse gezinnen. Ik vond het belangrijk dat dit door zou gaan. Door mijn werk ben ik de hele dag tussen de kinderen. Op onze kleinere school kent iedereen elkaar en is de betrokkenheid groot. Daarom ben ik een makkelijke verbinding tussen het JFSC en de ouders en kinderen.

Waarom is het Jeugdfonds zo belangrijk?

Gelijkheid is zo belangrijk. Het is schrijnend als een kind tijdens kringgesprekken bijvoorbeeld nooit mee kan praten over zijn of haar belevenissen op de sportclub of muziekles. Daarnaast gaat het ook om een stukje veiligheid, doordat op deze manier alle kinderen hun zwemdiploma kunnen halen. En natuurlijk speelt ook hun gezondheid een grote rol.

Waarom is sport en cultuur zo belangrijk voor kinderen?

Sport en cultuur is zoveel meer dan alleen het beoefenen van bijvoorbeeld de sport. Het zorgt ook voor verbinding. Een kind groeit door sportieve of culturele vaardigheden en wordt ook gestimuleerd op het vlak van sociale vaardigheden. De wereld van een kind wordt een stukje groter.

Wat is jouw mooiste moment?

Ik ben nog maar net gestart als intermediair, maar heb al wel de eerste aanvraag mogen verzorgen. Een hele fijne gedachte dat dit kind zijn zwemdiploma kan halen, maar de dankbaarheid van moeder is ook heel fijn!

Heb je tips voor andere intermediairs?

Gewoon doen! Ik heb me ook aangemeld en ben het gewoon gaan proberen. Corina is makkelijk bereikbaar en erg behulpzaam bij vragen. Ook de webinar is een aanrader. Niet alleen is hij informatief, maar je leert ook veel van de verhalen van anderen. Op een makkelijke manier kan je voor kinderen een groot verschil maken!

Wat is jouw wens voor de toekomst?

Dat het JFSC nog lang op deze manier mag blijven bestaan, mag groeien in bekendheid en er gelijkheid is voor alle kinderen!

Ook intermediair worden? Lees meer en meld je aan:

Word ook intermediair

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.