Lokaal Verhaal

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland pagina

Gelderland | 27 februari 2020

Intermediairs
Lokaal Verhaal

Intermediair Kimberly Pouw: “Wees gemakkelijk bereikbaar”

In de rubriek ‘Wie zijn onze intermediairs’ stellen wij de toppers van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland voor, aan de hand van korte vragen. Dit keer Kimberly Pouw. “Wees gemakkelijk bereikbaar, dan is het voor ouders minder spannend de stap te zetten.”

Vertel eens wat over jezelf?

Ik ben 32 jaar en werk inmiddels alweer 11 jaar in het onderwijs. Op dit moment als leidinggevend teamleider op de Koning Willem-Alexanderschool in Culemborg. Ik volg de opleiding tot schoolleider.

Waarom ben je intermediair?

Toen ik begon met werken merkte ik al snel dat veel ouders op zoek waren naar mogelijkheden om hun kind te laten sporten en dat zij niet altijd over de juiste middelen beschikten. Ik werd toen benaderd door de gemeente om een bijeenkomst van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland bij te wonen. Ik heb mij direct aangemeld als intermediair om op die manier ouders en kinderen te helpen.

Waarom is Jeugdfonds Sport &  zo belangrijk?

Zonder het fonds zouden veel kinderen thuiszitten en niet de mogelijkheid krijgen om hun geliefde sport of andere activiteit uit te voeren. Wat ook fijn is, is dat kinderen hun zwemdiploma kunnen halen. Voor ouders erg belangrijk in een land waar veel water is en kinderen vaak zwemmen. Weten dat kinderen zwemvaardig zijn geeft ook een bepaald gevoel van veiligheid, voor ouders maar zeker ook voor mij.

Waarom is sport en cultuur zo belangrijk voor kinderen?

Ik zie wat het met kinderen doet als zij mogen meedoen aan een bepaalde activiteit. Ze leren er niet alleen ontzettend veel van, maar doen daar ook gemakkelijk nieuwe contacten op. Ook ouders zien wat dit met hun kind doet en komen ieder jaar bij mij terug om de bijdrage te verlengen.

Wat is jouw mooiste moment?

Dat op een dag een kind bij mij langskwam met haar diploma en vol trots zei: “Kijk juf, zelf gehaald! Ik moest u van mama bedanken.”

Heb je tips voor andere intermediairs?

Zorg ervoor dat je zichtbaar en makkelijk te bereiken bent. Ouders vinden het soms best spannend om deze stap te zetten. Als je ervoor zorgt dat je gemakkelijk te bereiken bent is de eerste stap eigenlijk al gezet.

Wat is je wens voor de toekomst?

Ik denk dat dit een wens is die iedereen met mij deelt. Ik hoop dat uiteindelijk alle kinderen aan een bepaalde activiteit kunnen deelnemen en dat ouders zich geen zorgen hoeven te maken over de bekostiging hiervan. Sport en cultuur voor iedereen!

Ook intermediair worden? Lees meer en meld je aan:

Voor intermediairs

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.