Lokaal Verhaal

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland pagina

Gelderland | 14 november 2019

intermediair
Lokaal Verhaal

Intermediair Julie de la Fuente: “Je ziet kinderen groeien als ze doen wat ze leuk vinden”

In de rubriek ‘Wie zijn onze intermediairs’ stellen wij de toppers van JFSC Gelderland voor, aan de hand van korte vragen. Dit keer Julie de la Fuente.

Vertel eens wat over jezelf?

Ik ben dansdocent met een afgeronde hbo-opleiding, en werk al jaren bij Muzehof Centrum voor de Kunsten in Zutphen. Daar ben ik cultuurcoach en in die functie organiseer ik kunst-, cultuur-, en erfgoededucatie voor alle P.O scholen in Zutphen. Ook ben ik Buurt Sport Coach en verzorg bewegingsonderwijs met een cultureel tintje voor dezelfde scholen.

Waarom ben je intermediair?

Omdat ik het belangrijk vind dat elk kind de mogelijkheid krijgt een hobby te hebben. Dat het lekker kan bewegen of muziek maken en daar dus ook lessen in kan volgen. Dat is niet voor elk kind vanzelfsprekend. Je ziet kinderen groeien als ze doen wat ze leuk vinden en erbij horen.

Waarom is JFSC zo belangrijk?

Dit fonds maakt het mogelijk dat ieder kind kan sporten en sinds kort ook kunst kan beoefenen, juist als dit van huis uit niet vanzelfsprekend is. Het is prachtig dat het fonds hierin ondersteunt en dat de aanbieder rechtstreeks benaderd wordt. De ouders hebben er geen omkijken naar.

Waarom is sport en cultuur zo belangrijk voor kinderen?

Cultuur klinkt al snel verheven, maar fijn met je leeftijdsgenootjes dansen, toneelspelen of muziek maken, is voor iedereen een feest. Als je sport of danst kun je alles om je heen vergeten, het geeft je zelfvertrouwen en… het is nog goed voor je conditie ook!

Heb je tips voor andere intermediairs?

Maak je zelf bekend. Let op signalen van kinderen: ik zou graag …., maar ik mag niet… Spreek de school aan en vraag naar de situatie thuis. Via de school kan er dan ook een aanvraag bij jou terecht komen.

Wat is je wens voor de toekomst?

Voor mij zou het geweldig zijn als alle kinderen kunnen genieten van sport en cultuur en daar ook actief aan mee doen. Ik ben heel blij dat gemeente Zutphen nu ook meedoet met cultuur. Sommige kinderen houden niet van sport maar kunnen nu ook kiezen voor bijvoorbeeld muziekles of toneelspelen.

 
Ook intermediair worden? Lees meer en meld je aan:

Voor intermediairs

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.