intermedair

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland pagina

Gelderland | 2 december 2021

intermedair

Intermediair Joris Maier: “Armoede kan iedereen overkomen, vraag tijdig om hulp!”

In de rubriek ‘Wie zijn onze intermediairs’ stellen wij de toppers van JFSC Gelderland voor, aan de hand van korte vragen. Dit keer: Joris Maier.

Vertel eens wat over jezelf?

Ik ben namens Healthclub Juliën coördinator van een team van buurtsportcoaches in gemeente Buren en Neder-Betuwe. Vanuit Sportbureau Betuwe ben ik JOGG-regisseur (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst) in de gemeente Neder-Betuwe en coördinator van de Kindpakketten (waaronder JFSC) in de gemeente Buren en Neder-Betuwe. Ik help dus jaarlijks richting de 300 kinderen uit de gemeente Buren en Neder-Betuwe om deel te kunnen nemen aan zwemlessen, sport of culturele activiteiten. Ik ben aanspreekpunt, intermediair en vervul een loketfunctie binnen de gemeente. Doel is inwoners snel helpen en korte lijnen creëren met lokale zwem-, sport- en culturele aanbieders en allerlei professionals die werken binnen verschillende domeinen in de gemeente.

Waarom ben je intermediair?

Het is leuk en dankbaar werk om te doen, daarnaast heb ik als buurtsportcoach en JOGG-regisseur een groot lokaal netwerk binnen domeinen sport, gezondheid, zorg, welzijn, bedrijfsleven en onderwijs. Verbindingen zijn hierdoor snel gelegd!

Waarom is JFSC zo belangrijk?

Ieder kind moet mee kunnen doen, ook als er thuis (tijdelijk) onvoldoende financiële middelen zijn! JFSC is onmisbaar en biedt kinderen en gezinnen een prachtige kans om mee te doen! Sport en cultuur zorgt voor plezier, ontspanning en is super belangrijk voor een goede ontwikkeling van kinderen. Leren omgaan met elkaar, normen en waarden, respectvol handelen, leren omgaan met winnen en verliezen en opbouw en onderhouden van sociale contacten.

Wat is jouw mooiste moment?

Moeilijk om te kiezen, ik krijg regelmatig mooie terugkoppelingen van ouders/verzorgers. Zo kreeg ik pas een prachtige foto van een jongen van 5 jaar uit Afghanistan (statushouder) die met financiële hulp van JFSC bij een lokale voetbalvereniging kon gaan voetballen en met een waardebon voetbalschoenen aan kon schaffen. Deze jongen had tijdens zijn eerste wedstrijd direct tweemaal gescoord met zijn nieuwe voetbalschoenen en is de ster van zijn team. Hij is warm opgenomen in de groep en binnen de vereniging. Ook zijn ouders zijn warm ontvangen binnen de vereniging en doen vrijwilligerswerk om snel en kansrijk te integreren.

Heb je nog tips voor andere intermediairs?

Verdiep je goed in de regelgeving en voorwaarden rondom aanvragen, dit voorkomt teleurstellingen achteraf. Wees duidelijk en eenduidig in de communicatie richting verenigingen/clubs en ouders/verzorgers. Blijf het JFSC breed promoten binnen zoveel mogelijk domeinen en zorg dat je benaderbaar en laagdrempelig werkt. Armoede is nog steeds een schaamtepunt voor veel gezinnen en dat willen we graag doorbreken door vertrouwd over te komen, benaderbaar te zijn en laagdrempelig te werken.

Wat is jouw wens voor de toekomst?

Een volwassenfonds zodat ook jongeren en volwassenen vanaf 18 jaar geholpen kunnen worden om deel te nemen aan sportieve en culturele activiteiten. En verder werken aan schaamte doorbreken en taboe rondom armoede. Armoede kan iedereen overkomen, vraag tijdig om hulp

Vragen voor Joris? Mail naar: joris@healthclubjulien.nl.

Word ook intermediair! >>

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.