Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland pagina

Gelderland | 17 februari 2022

Intermediair Jacqueline Arkema: “Erbij horen is zo belangrijk!”

In de rubriek ‘Wie zijn onze intermediairs’ stellen wij de toppers van JFSC Gelderland voor, aan de hand van korte vragen. Dit keer Jacqueline Arkema.

Vertel eens wat over jezelf?
Ik ben werkzaam op basisschool de Spoorzoeker in Wezep als intern begeleider. Daarnaast ben ik kinder- en opvoedcoach in mijn eigen praktijk. Na meer dan 30 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben is het nog steeds mijn passie om leerlingen die iets extra’s nodig hebben te ondersteunen. Dit kan op verschillende manieren  … en het intermediair zijn is daar een onderdeel van.

Waarom ben je intermediair?
Vanuit onze school ben ik als intern begeleider intermediair omdat er ouders van kinderen zijn die hier al gebruik van maakten. De reden dat ik intermediair ben is dat ik vrijwel alle leerlingen en ouders ken en de drempel om bij mij naar binnen te lopen laag is. Maar ook als ik signalen van leerkrachten krijg over een bepaald kind kan ik gemakkelijk contact leggen met ouders om een aanvraag te doen bij het JFSC.

Waarom is JFSC zo belangrijk?
Voor ieder kind is het belangrijk dat het zich op allerlei gebieden kan ontwikkelen. Wanneer een kind wil sporten of bijvoorbeeld een muziekinstrument wil leren bespelen dan moet dit mogelijk zijn. Het niet kunnen betalen van de sport/muzieklessen mag hierin geen belemmering zijn.

Waarom is sport en cultuur zo belangrijk voor kinderen?
Sport en cultuur is belangrijk voor de brede ontwikkeling van kinderen. Ook voor hun sociaal-emotionele ontwikkeling is het goed om te leren omgaan met andere kinderen. Wanneer ze meedoen is de betrokkenheid en het welbevinden ook veel groter. Erbij horen is zo belangrijk!

Wat is jouw mooiste moment?
Dat is niet echt 1 moment maar de dankbaarheid die je bij ouders ziet na het goedkeuren van de aanvraag en een berichtje dat het kind een diploma heeft gehaald …. dat zijn de mooie momenten.

Heb je nog tips voor andere intermediairs?
Zorg dat de drempel laag is voor ouders om naar je toe te komen.

Wat is jouw wens voor de toekomst?
Dat het fonds overbodig zal zijn. Dat er geen belemmering is voor ieder kind om op sport en cultureel gebied zich te ontwikkelen.

Heb je een vraag aan Jacqueline? Mail naar: jacquelinearkema@ijsselrijk.nl 

Word ook intermediair! >>

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.