Intermediairs

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam pagina

Amsterdam | 19 juli 2023

Intermediairs

Intermediair Davud: ‘de cirkel is rond’

Sportdocent Davud Altin heeft een passie voor fitness en kickboksen, is 22 jaar oud en intermediair van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam: “Als klein kind had ik enorm veel energie en was ik altijd buiten. Vanaf mijn 12e mocht ik jarenlang sporten via het toenmalige Jeugdsportfonds. Ik voetbalde en later deed ik aan judo, ik kreeg zelfs het benodigde materiaal zoals voetbalschoenen! Ik heb altijd iemand hiervoor willen bedanken, maar wist niet goed wie of hoe.

Intermediair Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam Davud Altin

Nu heb ik dat kunnen doen door de opbrengst van onze 4-SR Calvijn sponsorloop, die ik zelf organiseer, te doneren aan het huidige Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam.

Liefde voor de sport

“Op zaterdagmiddag voetbalden we met een mannetje of 20 altijd in het grote park, van 13.00 uur ’s middags tot de straatverlichting aan ging ’s avonds” vertelt Davud. “Onvermoeibaar hielden wij toernooitjes. We kozen de teams door te ‘pispotten’ en voetballen maar! Inmiddels zie je dat weinig meer spontaan gebeurt. Nu heb je organisaties en stichtingen nodig om kinderen aan het sporten te krijgen.”

Op zijn 15e  ging Davud met een aantal vrienden naar de sportschool Fighting Aces. “Fitness en kickboksen werden mijn passies. Mijn trainer Gino zei dat ik talent had om zelf ook te coachen, dit heeft mij enorm gestimuleerd”. Davud begon zelf te coachen, zowel volwassenen als kinderen. “Het begeleiden vond ik super leuk, vooral door de resultaten die je boekt. Na een bootcamptraining wist ik het zeker: Sporten, begeleiding en coaching van jongeren dat ging ik doen”, aldus Davud.

Hij stopte met de HBO-opleiding Finance and Control en stapte over naar de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) in deeltijd. Davud: “Ik was toen 18. In dezelfde periode ben ik Coaching by DA gestart, mijn eigen bedrijf voor personal training. Mijn weekenden breng ik door in de sportschool van Fighting Aces waar ik coaching geef aan allerlei groepen. Ik coach kinderen uit groep 8 die zelfverzekerder willen worden door kickboksen, ik coach jongeren die willen zweten om hun stress kwijt te raken en ik coach ouderen die weer meer willen bewegen.”

 Calvijncollege

In het dagelijks leven is Davud werkzaam als sportdocent op het Calvijncollege. “Al tijdens mijn opleiding nam mijn teamleidster Yasmina Elmi mij aan als docent sport waardoor ik nu deel uitmaak van een fantastisch team. Ik ben ook mentor en begeleider van diverse activiteiten en stages in de praktijk”. Davud vertelt dat met name de sportlessen van de praktijkklas Sport en Recreatie zo mooi zijn omdat hij daar echt de ontwikkeling ziet: “Ik help de leerlingen om hun goede sportgedrag en prestaties op het sportveld te vertalen naar hun gedrag in de klas. De overwinningsmentaliteit die ze hebben op het veld komt dan ook in de klas naar boven. Mijn motto voor hen is: weet waar je goed in bent, vind dat en melk dat uit”.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam heeft mij persoonlijk veel gebracht en dat wens ik iedereen toe!

 Mijn wens als intermediair

Toen Davud gevraagd werd om intermediair te worden heeft hij zonder twijfel meteen ‘ja’ gezegd, vertelt hij. “Met alle kracht die ik heb, probeer ik het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam bekend te maken op de school waar ik werk. Zo probeer ik ervoor te zorgen dat ook de leerlingen die de contributie niet kunnen betalen toch gaan sporten of een culturele activiteit gaan doen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam heeft mij persoonlijk veel gebracht en dat wens ik iedereen toe!”.

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.