ambassadeur

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam pagina

Amsterdam | 20 april 2021

ambassadeur

Ella Grapperhaus: ‘Ik ben van de één op de andere dag helemaal verslaafd geraakt aan kickboksen.’

Kickboxer Ella Grapperhaus is ambassadeur van het Jeugdfonds Sport Amsterdam, “Ik was een actief kind dat toen al fanatiek in sporten was. Ik beoefende verschillende sporten door mee te gaan met sportlessen van vriendjes. Op deze manier leerde ik allerlei sporten kennen, dit ging van voetbal tot cricket tot nog veel meer. Uiteindelijk heb ik heel lang op dansen gezeten, waar ik veel plezier uit haalde.”

Hoe mijn sportcarrière begon 

Op mijn 18e ben ik begonnen met kickboksen en op deze leeftijd heb ik ook mijn eerste beginnerswedstrijdje gedaan. Hierna heb ik tijd lang in het buitenland gewoond waardoor ik niet heb kunnen kickboksen. Op 24-jarige leeftijd heb ik mijn eerste echte wedstrijden gedaan voor de gym waar ik nu nog train. 

Toen ik na een spontane wedstrijd (één van mijn eerste wedstrijden) de ring uitstapte wist ik, dit is mijn passie!  Hierna ben ik op een heel ander niveau gaan trainen en ben ik voor de volle honderd procent voor het kickboksen gegaan.

Mijn coach carrière 

Ik ben tegenwoordig ook zelf trainer waardoor ik soms een dag lang alleen maar met kickboksen bezig ben. Dit vind ik zo leuk! Ik geef training bij de gym waar ik zelf ook train. Daar trainen mensen van allerlei verschillende niveaus en leeftijdscategorieën. 

Als ik denk aan mijn meest euforische sportmoment denk ik gelijk aan een wedstrijd in Amerika. Mijn tegenstander was een grote kickbokster met een ruime ervaring en veel titels op haar naam. Het voelde daarom als een enorme overwinning om van haar te winnen. Ook heb ik verschillende titels behaald zoals de wereldtitel Enfusion en de Europese titel in België.  

 Over vijf jaar wil ik een eigen gym hebben.

Over vijf jaar wil ik meer het ‘totaalpakket’ aanbieden door naast trainer ook voedingsconsulent te zijn. Hiervoor ben ik nu een opleiding aan het afronden. Ik hecht niet per se waarde aan bepaalde titels, er zijn eerder bepaalde tegenstanders tegenover wie ik wil staan. Ik wil een bepaald niveau halen waardoor ik een goede partij kan vechten met verschillende sterkte tegenstanders. Dat geeft mij meer plezier dan het halen van bepaalde titels. Verder wil ik zoveel mogelijk partijen vechten. 

Ambassadeur

Ik ben ambassadeur geworden omdat ik me ‘zorgen’ maak over de generatie van nu waarbij de virtuele wereld zo groot en dominant is. Hierdoor gaat de speelsheid van een kind verloren. Ik vind het buitenspelen en het kunnen ontwikkelen door sport erg belangrijk omdat dit zorgt voor contact tussen kinderen. Kinderen halen zo veel plezier uit de sport en hier zet ik me graag voor in.

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.