Ambassadeurs

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam pagina

Amsterdam | 1 maart 2024

Ambassadeurs

Duron: ‘Opgeven is geen optie. Blijf in jezelf geloven’

Duron is als zanger en (stem)acteur bekend van onder andere The Voice Kids en het Junior Songfestival ‘23, waar hij het schopte tot de finale. Op het podium met een microfoon in de hand voelt Duron zich thuis: “Mijn droom is om als artiest door te breken in Nederland of zelfs het buitenland”. Met zijn 14 jaar oud is hij al flink onderweg om zijn dromen waar te maken. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Zijn motto? “Opgeven is geen optie. Blijf in jezelf geloven”.

Doorzetter

Duron is een muzikale talentvolle jongen, praten en zingen is voor hem gelijk. Zijn moeder vertelt dat ze hem al vanaf zijn 2e vrolijk mee zag bewegen op Afrikaanse beats. “Kinderen voor Kinderen vond ik het allerleukst. Ik was verslaafd! Ik zing de liedjes nog altijd uit volle borst mee” vertelt Duron. Zonder al te veel verwachtingen deed hij auditie voor Kinderen voor Kinderen. Pas bij de allerlaatste ronde viel hij af. Dit vond hij zo jammer dat hij op zangles wilde.

Zingen

Hij ging op les bij Babette Labeij Music Academy in Amsterdam. Met volle moed deed hij in 2020 mee aan The Voice Kids, maar helaas ging hij niet door. Zijn bekendheid groeide op sociale media zoals Instagram. Daarna deed hij auditie voor het Junior Songfestival, maar ook hier lukte het niet de eerste keer. Vervolgens kreeg hij de hoofdrol als Bram in de musical Mathilde. Maar deze werd zo vaak uitgesteld door de coronapandemie, dat hij de baard in de keel kreeg en werd vervangen.

Dromen najagen

Maar Duron gaf niet op en gaf zich voor de tweede keer op voor het Junior songfestival. Daar pakte hij een gedeelde 3e plek tijdens de grote liveshow, waar hij optrad met zijn liedje Magic in een uitverkochte Ahoy afgelopen september. “Magic gaat over de magie die al je dromen laat uitkomen”, vertelt Duron.

Opgeven is geen optie, positief blijven en je best blijven doen. Je moet in jezelf blijven geloven dan komt het allemaal vanzelf

In 2024 een BN’er?

Duron is gevraagd om de zanger voor de Kindermuziekweek 2024 te zijn. Het lied ‘Energie’ komt vandaag uit. Op 1 maart krijgen alle basisscholen een volledig gratis lespakket en leren dan ook Duron kennen. “Supergaaf dat ik dit jaar de zanger ben. Met het nummer ‘energie’ hoop ik kinderen te inspireren om iets met muziek te gaan doen”, zegt Duron. Hij is daarom ook enthousiast om ambassadeur te zijn voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam. “Het lijkt mij heel leuk om aan kinderen te laten zien waarvoor je het doet. Ieder kind moet de kans krijgen om zichzelf te kunnen uiten in sport of cultuur”, aldus Duron.

 

 

© Portretfoto door Tamara Hoornweg Photography

Lees meer verhalen Lees meer verhalen van Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.