nieuws

24 april 2020

Sport en cultuur in tijden van corona

Update 24 april 2020 – Het is een onzekere tijd. Een tijd waarin veel van de sport of cultuur activiteiten die wij vergoeden niet doorgaan.

Directeur Monique Maks: “Nóg meer dan voor de corona tijd beseft de samenleving dat sport en cultuur een wezenlijk onderdeel vormt van het leven van kinderen. Economisch zullen veel gezinnen getroffen worden waardoor een grotere groep kinderen onze steun kan gebruiken, óók uit gezinnen die niet eerder een beroep op ons deden. We zijn blij met de versoepeling van de maatregelen waardoor kinderen onder 12 jaar vanaf 29 april weer naar de sportvereniging kunnen om onder begeleiding buiten te sporten.”

“Samen met culturele organisaties zetten we ons in voor een versoepeling van de maatregelen om ook cultuuractiviteiten weer (deels) door te kunnen laten gaan. Dansen, muziek maken en schilderen; dit kan met het juiste weer ook buiten.”

We hopen dat onze partners en donateurs ons ook in deze tijden blijven steunen, onder andere door in actie te komen via ons Actieplatform.

Betalingen en aanvragen

Wij laten lopende aanvragen en betalingen gewoon doorgaan. Bij nieuwe aanvragen overleggen we waar nodig per wanneer het lidmaatschap ingaat. Alles gericht op continuïteit en efficiency, we willen natuurlijk allemaal dat, zodra het weer kan en mag, de kinderen meteen weer lekker kunnen gaan sporten en spelen!

Sport en cultuurtas

In een aantal gemeenten kunnen kinderen uit onze doelgroep een speciale tas krijgen, vol met sport- en spelmaterialen en knutselspullen. De tas is verkrijgbaar in Almere, Den Helder, Haarlemmermeer, Utrecht en Zandvoort.

Ondertussen blijft het voor iedereen belangrijk te bewegen en bezig te zijn, bekijk deze initiatieven van onze partners:

Er komt een tijd dat iedereen weer kan genieten van alle activiteiten buiten de deur. Dat de voetbalclubs, dans- en muziekscholen en sportvelden weer open gaan. Dan willen wij er, samen met onze intermediairs, voor zorgen dat iedereen mee kan doen. Ook als er thuis weinig geld is.

#staysafeLees meer nieuws

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.