nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland pagina

Noord-Holland | 16 april 2020

Gratis beweegpakket voor 185 gezinnen in Haarlemmermeer

In Haarlemmermeer ontvangen 185 gezinnen in de week van 20 april 2020 gratis een beweegpakket voor kinderen van 4 tot en met 18 jaar. De pakketten zijn voor gezinnen die het afgelopen jaar een aanvraag deden bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Met de pakketten hoopt initiatiefnemer Team Sportservice het bewegen thuis te stimuleren.

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus volgen veel kinderen op dit moment thuis onderwijs. Ook lichamelijke opvoeding is onderdeel van het onderwijs en wordt nu in de woonkamer of tuin gedaan. Het gebruik van verschillend sport- en spelmateriaal is hierbij belangrijk, maar niet elk gezin heeft hiervoor de middelen. Met het gratis beweegpakket wordt dit mogelijk gemaakt door Team Sportservice Haarlemmermeer, Jeugdfonds Sport & Cultuur en Bronsport, die de materialen voor een mooie prijs beschikbaar stelt aan Team Sportservice.

Ballen, stoepkrijt en badminton

De pakketten bestaan uit allerlei sportmaterialen. Zoals verschillende formaten ballen, een badmintonset, ballonnen, stoepkrijt en elastieken. Daarnaast krijgt het gezin een boekje met beweegkaarten. Hierin staan spelregels en leuke variaties om de spelletjes te spelen, samen of alleen. De materialen zijn handig voor de gymles op school, maar natuurlijk ook om thuis of in de tuin te spelen.

Online beweeglessen

Team Sportservice zendt ook wekelijks verschillende lessen uit via Facebook en YouTube. In deze lessen kunnen kinderen en volwassenen meedoen met de docent. Zo maken ze het thuis in beweging blijven leuk en laagdrempelig. Beweeg mee via: https://www.youtube.com/user/SportserviceNL

Neem bij vragen contact op met haarlemmermeer@teamsportservice.nl  of www.teamsportservice.nl/haarlemmermeerLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.