nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht pagina

Utrecht | 31 maart 2020

De Sport & Cultuur Tas brengt sport en cultuur thuis in Utrecht

Het hele land ligt vrijwel stil. Scholen zijn dicht en de vrijetijdsbesteding is stilgevallen. De sport & cultuur makelaars van ZIMIHC & SportUtrecht hebben met het Jeugdfonds Sport & Cultuur provincie Utrecht de koppen bij elkaar gestoken om te kijken wat zij in deze bijzondere tijd voor kinderen kunnen betekenen. Samen hebben zij de Sport & Cultuur Tas voor Thuis ontwikkeld voor kinderen in Utrecht.

Wat de Sport & Cultuur Tas is?

De eerste versie van de Sport & Cultuur tas is ontwikkeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar en zit vol met sportieve en culturele activiteiten. De tas is helemaal gratis en bedoeld voor gezinnen, waar genoeg laptops en gemakkelijk thuisonderwijs niet vanzelfsprekend zijn. Laat staan een PlayStation om even lekker op te spelen of zelfs een boek om even de gekke situatie te kunnen ontvluchten. De tas zit vol met ‘analoog’ aanbod dat zonder wifi en laptop uit te voeren is. Al het materiaal in de tas draagt bij aan de creatieve en sportieve ontwikkeling van de kinderen.

We need you!

De eerste lading tassen van 200 stuks is inmiddels vergeven. Er is veel vraag naar meer Sport & Cultuur tassen in verschillende leeftijdscategorieën. Om zoveel mogelijk kinderen te helpen en blij te maken, zijn we op zoek naar donaties en organisaties die willen samenwerken. Wil je ons helpen de tas voor álle kinderen mogelijk te maken? Stuur dan een mailtje naar utrecht@jeugdfondssportencultuur.nl.

Laten we er samen voor zorgen dat alle kinderen kunnen meedoen!Lees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.