nieuws

Naar Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland pagina

Zuid-Holland | 27 september 2021

Scholen Vlaardingen zetten zich in voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur

In samenwerking met basisscholen is de gemeente Vlaardingen samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stroomopwaarts gestart met een campagne voor ouders met weinig geld. De boodschap? “Geen geld voor sport, cultuur of zwemles? Het Jeugdfonds betaalt!” Woensdag 22 september gaf wethouder Bart de Leede het startschot voor de campagne op basisschool Het Visnet door een schoolpakket te overhandigen aan de directeur Rianne van Dorp.

De zomervakantie zit erop, de coronamaatregelen zijn versoepeld en sport- en cultuurverenigingen zijn weer open. Kinderen en jongeren gaan weer naar school en de sportvereniging. Het lijkt zo normaal om naar voetbal, streetdance of een andere club te gaan. Toch is dat voor veel kinderen niet vanzelfsprekend, omdat hun ouders geen geld hebben om de kosten te betalen. In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Ook deze kinderen moeten deel kunnen nemen aan sport en cultuur. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt daarom voor deze kinderen de contributie of het lesgeld van de sport- of cultuurvereniging.

Meedoen aan sport en cultuur belangrijk

Wethouder Bart de Leede: ‘Je gunt het elk kind om mee te kunnen doen met voetballen, judo of theaterles.  Ze maken nieuwe vrienden, leren nieuwe dingen, hebben plezier en meer zelfvertrouwen. We willen gezinnen die dat nodig hebben daar graag bij helpen. Daarom werken we samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur’.

Scholenpakket

Nog niet alle ouders met een laag inkomen zijn op de hoogte van de mogelijkheden van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De gemeente Vlaardingen, Stroomopwaarts en het Jeugdfonds willen daar graag verandering in brengen. Daarom ontvangt iedere school een pakket om ouders te informeren over het Jeugdfonds.  Jan Waaijer, bestuurslid Jeugdfonds: “In het pakket zitten flyers voor ieder kind op school. Zo hopen we in samenwerking met de scholen alle ouders in Vlaardingen te bereiken.”

Op onze website  www.stroomopwaarts.nl/kinderen  vindt u ook  informatie over andere mogelijkheden zoals een bijdrage voor schoolspullen, een uitje en een verjaardagsbox.

Is er thuis geen geld voor de sport of cultuurlessen? Dan kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur bijspringen.

Ja, ik wil een aanvraag doenLees meer nieuws Lees meer nieuws van Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland

Wist je dat?

kinderen en jongeren in Nederland groeit op in armoede.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een sportclub.

kinderen en jongeren werden in 2023 via ons lid van een cultuurclub.

uitgegeven sport- en cultuurattributen in 2023.